вівторок, 30 квітня 2013 00:00

Колишнього працівника банку спіймали з мільйоном гривень

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Олексія Голобородька підозрюють в афері з банківськими картками. Два місяці тому він із колегою зняв із чужих рахунків 8,4 мільйона гривень
Олексія Голобородька підозрюють в афері з банківськими картками. Два місяці тому він із колегою зняв із чужих рахунків 8,4 мільйона гривень

23 квітня міліція затримала колишнього банківського працівника 23-річного Олексія Голобородька. Два місяці тому він із колегою 22-річним Владиславом Ткачем зняли з рахунків столичних пенсіонерів 8,4 млн грн. Протягом місяця як працівники "Приватбанку" обдзвонювали клієнтів. Казали, що термін дії їхніх карток завершується, для подовження треба назвати пін-код. Потім виготовили дублікати пластикових карток і зняли кошти в банкоматах.

Голобородько намагався перетнути кордон за фальшивими документами. Мав із собою 1 млн грн. Його спіймали на прикордонній території біля Ужгорода, за офіційною версією. За неофіційною — затримали на межі між Угорщиною та Румунією.

— Його зловили ще раніше, — каже телефоном 70-річна Тетяна Сахневич, баба Олексія. Більше говорити відмовляється.

Голобородько родом із міста Переяслав-Хмельницький на Київщині. За фахом електрик. Заочно навчався в Національному університеті кораблебудування в Миколаєві. Його старший брат, економіст 28-річний Максим, 2010-го звільнився з "Приватбанку". Мати Світлана виховувала синів сама.

Де ховається Владислав Ткач, у міліції не знають.

— Затримали Голобородька? — перепитує 43-річна Наталія Ткач. — Мені ніхто нічого не повідомляв. Це ж чужі люди. Живуть далеко. Жодного разу не бачила ні Олексія, ні його матір. За весь цей час про сина нічого не чула.

Владислав родом із райцентру Городня на Чернігівщині, єдиний син підприємців Наталії та Юрія Ткачів. У липні торік отримав диплом магістра економіки у столичному економічному університеті ім. Гетьмана. Три місяці працював інженером в Інституті загальної енергетики Національної академії наук. Улаштувався менеджером до "Приватбанку". Доки навчався — винаймав житло. Перед випуском батьки купили йому однокімнатку в Києві.

Голобородьку та Ткачу загрожує 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього працівника банку спіймали з мільйоном гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі