вівторок, 22 квітня 2008 07:04

Київські фанати поламали стадіон в Охтирці (ФОТО)

Бійкою між фанатами закінчився матч охтирського "Нафтовика" та київського "Динамо" 20 квітня. Це був поєдинок чемпіонату України з футболу. Команди зустрічалися в місті Охтирка на Сумщині.

На 18-й хвилині зустрічі господарі атакували. Раптом на поле вискочив уболівальник. Жбурнув на газон підпалений фаєр — сигнальний вогонь, підняв руки. У цей момент у хлопця спали штани. Доки охоронці намагалися його вгамувати, із фан-сектора киян полетіли нові фаєри. Зустріч зупинили на кілька хвилин.

Артем Мілевський на 49-й хвилині відкрив рахунок. За шість хвилин відзначився Максим Шацьких, а потім — ще раз Мілевський. Основний час закінчився з рахунком 3:0 на користь динамівців, арбітр додав ще 4 хв.

На останній доданій хвилині гру зупинили вдруге. Цього разу із гостьового фан-сектора на міліціонерів полетіли відламані стільці. Їх уламки калічили місцевих уболівальників. Динамівські фани колоною пішли до виходу, били всіх, хто траплявся на шляху. Міліціонери довго не втручалися. А потім утихомирювати гостей кинулися 200 бійців спецпідрозділу "Грифон".

— Такого в нашому футболі ще не було, — обурюється віце-президент Федерації футболу України Борис Воскресенський.

— За поведінку фанатів відповідає клуб, за який вони уболівають. Буде правильно покарати "Динамо", щоб домашні матчі кияни проводили без глядачів.

Уболівальники висунули дві версії. Перша: місцеві побили столичного фаната, і кияни мстили за колегу. Друга версія: до динамівського фан-сектора пробралися провокатори, які й жбурляли фаєри на газон.

— Трибуни на стадіоні в Охтирці невисокі, — згадує 22-річний Олексій Старинець. — Я не раз бачив, як на фан-сектор "Динамо" з вулиці залітали цегла та пляшки. До того ж гостей ніхто не відгородив від місцевих. Будь-хто міг ходити під сектором, провокувати. Міліціонери стояли і мовчки спостерігали.

Торік "Динамо" заплатило штраф

11 квітня 2008 року під час матчу "Карпати" — "Ворскла" львівські фани взялися громити стадіон. Заспокоював їх спецпідрозділ "Беркут". Міліціонери затримали вісьмох уболівальників.
Торік 27 травня під час фіналу Кубка України "Динамо" — "Шахтар" на столичному стадіоні "Олімпійський" фанати киян підпалили фаєри. "Беркутівці" кинулися на вболівальників із кийками.
— На моїх очах дівчина років 16 отримала палицею по шиї, — згадує Андрій Казанцев, 30 років. — Потім усіх відтіснили на верх сектора, де продовжили бити.
"Динамо" оштрафували на $7 тис. і зобов"язали клуб відремонтувати стадіон "Олімпійський".

Зараз ви читаєте новину «Київські фанати поламали стадіон в Охтирці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі