вівторок, 10 лютого 2009 17:47

Керівникові руху "Антибанк" спалили машину

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Віктор Коновалов біля свого спаленого авто на площі Перемоги в Києві. Водії, які їдуть повз, пригальмовують, щоб роздивиться машину
Віктор Коновалов біля свого спаленого авто на площі Перемоги в Києві. Водії, які їдуть повз, пригальмовують, щоб роздивиться машину

У понеділок о 5.30 ранку на пл. Перемоги в центрі Києва горів джип "Субару Трібека". Його власник 25-річний Віктор Коновалов очолює рух "Антибанк". Ця громадська організація допомагає людям добиватися, щоб банки знижували відсотки і відстрочували платежі, якщо родина має фінансові проблеми.

— Як горів автомобіль, я не бачив. Коли вийшов із будинку, уже все погасили. Але то був підпал, це точно, — вважає Віктор Коновалов. — Спочатку розбили лобове скло, кинули запальну суміш. Вона, коли горить, виділяє високу температуру. Метал на капоті від того просто кришиться. Крім того, на проспекті Перемоги постійно стоять таксисти. А саме в той час — зранку — у них була перезміна. Про це теж хтось знав. Із машини нічого не забрали. Там були гроші, кредитки, документи по банках.

Вогонь повністю знищив мотор автівки, згоріло ліве крило, пошкоджений салон. Машина не вибухнула, хоч бак був повний.

Коновалов зазнав збитків на 25 тисяч доларів

— Це могли зробити служби безпеки банків, щоб мене залякати, — продовжує Коновалов. — Учора виповнилося два роки українському руху "Антибанк". Ми намагаємося захистити людей від тиску банків. Організовуємо акції, допомагаємо юридично. Спершу був заблокований наш сайт. Потім мені почали погрожувати. Після семи вечора телефонували на мобільний із прихованих номерів. Казали, щоб я не ліз не в своє діло. Які саме банки погрожували — сказати не можу, бо не маю електронних записів розмов. Скажу тільки, що їх три.

Зі слів Віктора, він зазнав збитків на $20–25 тис. Машина куплена за доларовий кредит. Півтора року тому вона коштувала $55 тис. Коновалов досі винен банку приблизно $37 тис. Страхова компанія зможе виплатити тільки 200 тис. грн ($25 тис.).

— Що робити з машиною після слідства, не знаю — я й досі в шоці. Мою квартиру охороняють партнери. Також мені рекомендують поки що не їздити містом, — каже Віктор.

— Обставини підпалу з"ясовують. У вівторок кримінальну справу ще не порушували. Відомо, що цей автомобіль не належить Коновалову, він їздить по дорученню. Із його слів, він приїхав о 23.40, поставив автомобіль у себе під будинком, а о 5.30 машина загорілася, — каже 26-річна Марина Макаренко, помічник начальника Шевченківського райуправління міліції.

— "Субару" по документах справді належить моєму другові, — пояснює Коновалов. — Але формально вона моя. На мене ще зареєстрована "Тойота Прадо".

Зараз ви читаєте новину «Керівникові руху "Антибанк" спалили машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі