понеділок, 26 лютого 2007 17:10

Катерина Черевичко зарізала свого ґвалтівника

Наприкінці січня прокуратура міста Чернігова назвала самообороною дії 18-річної Катерини Черевичко, яка вбила покрівельника Віталія Красносталя, 36 років. Дівчину відпустили додому.

Торік 1 липня о пів на шосту ранку мертвого Віталія Красносталя знайшла кондуктор тролейбуса Олена Федько. Чоловік лежав біля будинку N11б на вулиці Текстильників із розстебнутою ширінкою. На грудях — червона пляма від крові, а в руках жіноча сумочка з документами. Олена викликала міліцію. За кілька годин правоохоронці затримали власницю сумки Катерину Черевичко.

— 30 червня я закінчила професійне училище за спеціальністю "флорист-дизайнер", — розповідає "ГПУ" Катерина. — Удень нам вручили дипломи, а ввечері планували святкувати випускний. Але я не пішла з одногрупниками. Разом зі знайомими гуляла на Красній площі в центрі Чернігова. Купили пива, горішків і дивилися на великому екрані футбол Україна — Італія.

У чвертьфінальному матчі Кубка світу-2006 українці програли з рахунком 0:3. Але вболівальники все одно відзначили успішний виступ збірної. Близько третьої ночі друзі підвезли Катерину до залізничного вокзалу в районі Шерстянка. До будинку їй лишилося близько 10 хв. пішки.

— Я йшла під деревами, щоб мене менше бачили, — згадує дівчина. — Пройшла десь півшляху. Раптом ззаду підходить чоловік і кладе руку на плече. Чую: "Пойдем тихонько в кусты, сделаем все быстро и я тебя отпущу". Голос такий неприємний був.

Катерина закричала, спробувала вирватися. Нападник ударив її по обличчю. Під балконом будинку N11б стягнув з неї светра, джинси і повалив на землю. Черевичко не опиралась — боялася, що вб"є.

— Думала, як утекти, — згадує. — Я йому: "Давай змінимо позу, я буду зверху". Коли мінялися, намацала на землі ножа. Хотіла вирватись, але отримала ляпаса. Потім схопила ножа і вдарила його десь посередині грудей. Й одразу побігла додому.

44-річна Людмила Петрівна, мати Катерини, цілу ніч чекала доньку з випускного.

— Чую, хтось стукає в двері, — розповідає жінка. — Відкриваю, а там Катя. Стоїть вся гола, в самих кросівках. Подумала, що її хтось у карти програв. Вона забігла в кімнату, зачинилась і заплакала: "Відстань, мамо". А за хвилин двадцять вибігла на вулицю. Приносить свій одяг і ножа.

Катерина повернулася під будинок 11б на вулиці Текстильників. Там лежали її одяг та ніж, а сумочки і ґвалтівника не було. Як з"ясувалося згодом, він узяв сумочку, відійшов кілька десятків метрів убік і впав мертвий.

Відкриваю, а там Катя — вся гола, в самих кросівках

Через пару годин Черевичко допитували у міській прокуратурі.

— Слідчий так кричав на мене, — каже вона. — Мовляв, я вважаю себе приниженою, але жива ж. А ґвалтівник — мертвий. Питав, чим же він мене принизив?

Зараз Катерина Черевичко складає з квітів букети на продаж і підробляє офіціанткою в кафе "Чардаш".

Красносталя поховали в його рідному селі Радянська Слобода під Черніговом. Його мати 59-річна Олександра не вірить, що сина вбила дівчина.

— Коли ховали, було видно, що зашите ліве око й губа, — каже жінка "ГПУ". — На голові десяток червоних точок, ніби хтось гвіздком чи викруткою подовбав. Руки до кісток побиті. У морзі сказали, що зуби всі вибили.

Віталій Красносталь народився 1 жовтня 1971 року. Після школи служив десантником у Підмосков"ї. Оженився, але з дружиною прожив менше року. 1991-го сів на чотири роки за зґвалтування. Коли вийшов, на свободі побув 28 днів, а потім знову потрапив за ґрати за зґвалтування, тепер уже на вісім років. Вийшов позаторік. Працював покрівельником у Чернігові.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Черевичко зарізала свого ґвалтівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі