четвер, 28 вересня 2006 18:12

Касирам обміну валюти продавали підробні радіодеталі

За тиждень, із 2 по 9 вересня, аферисти з Києва ошукали понад десять касирів у пунктах обміну валюти в Криму. Продаючи їм підробні радіодеталі, заробили кілька тисяч доларів США. 40-річного Віктора Філясова, 39-річного Олександра Шимка та Андрія Майбродського, 38 років, затримали в місті Феодосії.

— Механізм "розводу" не новий, але знову спрацював безвідмовно, — розповідає Костянтин Яйленко, начальник Феодосійського міжрегіонального відділу по боротьбі з організованою злочинністю. — Один із зловмисників обмінює у пункті обміну валюти гроші. До нього підходить інший аферист і пропонує купити упаковку начебто дуже дорогих радіодеталей — по 100 гривень за штуку. "Покупець" робить вигляд, що пропозиція його дуже зацікавила, але у нього не вистачає грошей, щоб заплатити одразу.

Механізм "розводу" не новий, але знову спрацював безвідмовно

— Збігаю за грошима додому і повернуся за п"ятнадцять хвилин, — запевняв касирів валюток Віктор Філясов, який грав роль покупця і поспішно зникав.

Продавець радіодеталей певний час чекав біля кіоску обміну валют. Потім поглядав на годинник і розповідав касиру, що запізнюється на поїзд. Пропонував купити товар за ціною удвічі меншою. Мовляв, коли повернеться покупець із грошима, він перепродасть деталі й непогано заробить.

Касир валютки видавав продавцеві кругленьку суму — якось начебто вдалося видурити аж 3,5 тисячі доларів — і чекав, доки до його пункту повернеться покупець радіодеталей. Тим часом аферисти їхали геть на машині третього спільника, яка стояла неподалік. "Радіодеталі" потім виявлялися ні на що не придатним залізяччям.

— Убозівці взяли зловмисників "на гарячому", — продовжує Костянтин Яйленко. — Вони саме відійшли від кіоску, де намагалися продати чергову партію радіодеталей. У машині в затриманих міліціонери виявили велику суму грошей та кілька упаковок із "товаром".

За даними міліції, від аферистів дісталося не тільки жителям Криму. До того шахраї діяли у Запоріжжі, Маріуполі, Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Касирам обміну валюти продавали підробні радіодеталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі