четвер, 20 січня 2011 05:00

Канікули, канікули, весела пора!

Автор: фото з сайта www.kempinski.com
  У п’ятизірковому готелі  Kempinski на ім’я Ківалова  було оформлено три номери загальною вартістю 120 тисяч євро
У п’ятизірковому готелі Kempinski на ім’я Ківалова було оформлено три номери загальною вартістю 120 тисяч євро

Депутати прилетіли

Відгуляли новорічні та Різдвяні свята, вітчизняні "можновладці" повертаються на Батьківщину з дорогих курортів. Цікаву картину довелося спостерігати вдень 9 січня в залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль".

Один із "можновладців" — Сергій Ківалов, який прилетів рейсом із Цюриха, мав не просто вельми непрезентабельний зовнішній вигляд (наприклад, синці на обличчі), а й пересувався за допомогою милиць. Невже відпочинок не вдався?

Що ж, навіть досвідчені політики не застраховані від прикрих падінь і травм. А якщо це ще відбувається в новорічні свята, коли неможливо відмовити собі в задоволенні вихилити келих-другий Hennessy 25-річної витримки, приправивши його пляшкою шампанського Crystal...

Трохи передісторії

Швейцарський Санкт-Моріц жителі українського владного Олімпу давно вважають своєю зимовою курортною резиденцією (воно й зрозуміло, не в Трускавець же їздити чи Крим, як того вимагає президент). Вважаємо, що Сергій Ківалов, обравши Санкт-Моріц, відпочив там досить резонансно. Адже деякі ЗМІ повідомляли, що відпочинок пана Ківалова розпочався з гучного скандалу в аеропорту Женеви. Далі були "привід" до поліції і вихід під заставу. Напевно, і повітряні ворота Цюриха було обрано виключно в рамках ознайомлення зі Швейцарією. При тому прес-служба депутата спростувала всі факти й навіть повідомила, що патрон уже два роки не відвідував Швейцарію і поїздок туди не планує. Та й Сергій Васильович у своєму телефонному коментарі каналу "1 +1" 30 грудня переконував усіх, що перебуває в Австрії, де й має намір провести новорічні свята.

Сільська глушина

Цікаво, що курорт Сент-Моріц через кількість жителів вважають селом. Щоправда, це село налічує п'ять 5-зіркових готелів. Найкращі з них — Badrutt's Palace, Kulm hotel, Kempinski hotel.

Саме в останньому зупинявся Ківалов. Дивно, але на його прізвище було оформлено три номери категорії Spa Suite (площа 80 кв. м, помешкання оформлене в сучасному альпійському стилі, складається зі спальні, окремої вітальні, кухні та балкона, з якого відкривається чудовий альпійський краєвид). У високий сезон коштує 39 тис. 870 євро за 10 днів. Загальна вартість проживання сягнула 119 тис. 610 євро. Утім, у вартість номерів входило відвідування найпрестижнішого в Санкт-Моріці spa-салону — High Alpine, новорічна вечеря в ресторані Les Saisons.

Поряд із готелем Kempinski, в якому жив батько української судової реформи, розташований елітний район шопінгу: бутики Gucci, Giorgio Armani, Louis Vuitton, Jil Sander, Dolce & Gabbana. Розмовляють у Сент-Моріці особливою мовою — мішаною італійсько-французько-німецькою. Але це не страшно — цьогоріч у готелі на ресепшені працювали два консультанти, які розмовляють російською. Що, безумовно, полегшувало життя Сергієві Васильовичу, який не скупився на покупки. Достеменно відомо, що Ківалова бачили, коли він виходив не з порожніми руками із бутика Louis Vuitton, розташованого на Via Serlas. Відвідував він і магазин Dolce & Gabbana.

Ми твердо віримо героям спорту

Катання на гірських лижах з'явилося на світ саме в Санкт-Моріці 1864 року. Так само відомо, що це давня пристрасть Сергія Васильовича.

Зони зимового відпочинку і різні спортивні споруди в Санкт-Моріці розташовані на висоті від 1856 до 3300 м над рівнем моря і розкидані по кількох районах "села", а спускатися з гір можна практично у всіх напрямках. Якщо говорити про рівень складності трас, то Санкт-Моріц має в своєму розпорядженні 57 "синіх", 136 "червоних" і 36 "чорних" трас. Доставку спортсменів і туристів до початку проходження трас забезпечують три фунікулери, сім кабінкових, один гондольний, три крісельні і 46 бугельних підйомників.

Пияцтву — бій

Відпочити після лижної крутогори (вартість SkyPass на тиждень становить від 1170 до 1430 євро) найкраще в одному з численних ресторанчиків. Кулінарна палітра Швейцарії не менш розмаїта й цікава, ніж її клімат і пейзажі. Середній рахунок на одного відвідувача в ресторанах Санкт-Моріца становить 285 євро без спиртного. Але чи міг герой нашої публікації обійтися без такої статті витрат?

Частенько Ківалова можна було зустріти в ресторані Le Restaurant 5-зіркового розкішного готелю-палацу Badrutt's Palace, що розташований на Via Serlas. Ресторан має категорію 15 згідно з Gault Millau — відомим французьким довідником з ресторанів.

Але традиційною французькою кухнею Ківалов не обмежився, він відвідав також один із найзнаменитіших у світі ресторанів La Marmite в містечку Corviglia на висоті 2500 м над рівнем моря. Середню суму рахунку в цьому ресторані ми не наводитимемо — щоб не завдавати психічної травми читачам.

Бережи руку, Сєню

Щодо поламаної ноги версії очевидців розходяться. Одні кажуть, що Ківалов зламав ногу на відомому схилі Санкт-Моріца — Free Fall. Це легендарна траса для швидкісного спуску, на якій проходили змагання чоловіків чемпіонату світу з гірських лиж 2003 року. На першій частині траси швидкість спуску зростає до 130 км/год. Незважаючи на відсутність належної підготовки, Ківалов ризикнув з'їхати з цього схилу, за що й поплатився.

Інша версія прозаїчніша. Після обіду в ресторані Post Haus, добряче присмаченого віскі Chivas Royal Salute 25-річної витримки (555 євро за пляшку), Ківалов вирушива до King's Club — одного з наймодніших клубів Санкт-Моріц. У чоловічому товаристві з Кемерова, не дуже обізнаному з виборчою та судовою системами України, поведінку судового реформатора не сприйняли дружньо.

Гріхи наші

Найкращу рекламу курорту Санкт-Моріц, за переказами, зробив Папа Лев X 1519 року: він пообіцяв повне відпущення гріхів тим, хто побував на водах Санкт-Моріца. Чи не з такою шляхетною метою їздив до Санкт-Моріца народний депутат України Сергій Васильович Ківалов? І які ще він зможе запропонувати реформи в судовій системі України, для того аби зустріти наступний рік на ще дорожчому курорті?

Зараз ви читаєте новину «Канікули, канікули, весела пора!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі