четвер, 23 липня 2020 07:16

"Із сокирою за людьми бігав. Хто ж проти нього піде?"

У місті Звенигородка на Черкащині 33-річний Артем Заболотній знущається із сусідів. Ті кажуть, що він торгує наркотиками та вживає їх. Кілька разів були свідками, коли обшукували його квартиру. Через це конфліктують.

На початку весни лікарю 56-річному Петрові Бондаренку підпалили гараж. Медик заявив у поліцію. Наступного дня під його авто Заболотній розклав недогорілі дошки й збирався розвести вогнище. Сусіди завадили.

— Гараж згорів. Думаю, це Артем зробив, — розповідає Бондаренко. — Але ж за руку не зловив. Перед цим я був понятим, коли його квартиру обшукували. Важко зрозуміти, що твориться в його голові. Конфліктує з усіма сусідами. Ті кажуть, Артем наркотиками торгує. Клієнти до нього ходять щодня. Люди не витримують, викликають поліцію. Але вона нічого не може зробити. Тому місцеві Артема бояться.

Більшість із мешканців багатоквартирного будинку розповідати про конфлікти з Артемом не хочуть.

— Кожен переживає за свою сім'ю, — говорить місцева жителька, називатися відмовляється. — Знайомій він погрожував зброєю. Кричав, що застрелить. З сокирою за людьми бігав. Вікно одній жінці рушницею розбив. Хто ж проти нього піде? Нам тут ще жити. Якщо він своїх батьків не жаліє, то нас тим більше.

Артем Заболотній безробітний. Раніше працював таксистом у Звенигородці. До цього вчився в аграрному університеті Білої Церкви. Вуз покинув. Його мати на пенсії. Батько розчищає колодязі. Живуть на першому поверсі через стіну від квартири сина.

— Все почалося років шість-сім тому. Через це не довчився в університеті. Зараз життя не маємо, — розповідає мати Надія Заболотня, 69 років. Розмовляємо на ґанку. Позаду неї розбите вікно. Вхідні двері порубані. — Сокирою відрубував нам газову трубу, щоб не могли їсти варити. Камінням розбив шибку на веранді. Чому так зробив — не знаю.

Батьки намагалися лікувати наркозалежність сина — марно.

— Пробували лікувати у Смілі двічі, — продовжує Надія Заболотня. — Поліція привозила, а у крові якимось чином нічого не знаходили. Хоча я ж знаю, що він наркоман. Якось приїжджав КОРД із Черкас. Вилучили понад 100 упаковок наркотиків і зброю. Після цього син обіцяв спалити понятих. Хотілося б все-таки вилікувати. Але ж бачу, що все без толку. Я втомилася боятися. Шкода людей, яким він робить зло. Хай би посадили.

Зараз ви читаєте новину «"Із сокирою за людьми бігав. Хто ж проти нього піде?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі