пʼятниця, 12 серпня 2016 07:20

Із квартири екс-міністра оборони вкрали колекційні годинники

У Шевченківському районі Києва 8 серпня пограбували житло колишнього міністра оборони 62-річного Олександра Кузьмука. Мешкає на третьому ­поверсі.

— У цій квартирі живемо 20 років. Зараз більше часу проводимо за містом. Грабіжники залізли, коли нас не було вдома. Дружина приїхала й застала безлад. Шухляди відкриті, речі розкидані на підлозі. Від­разу викликала поліцію, — каже Олександр Кузьмук. — Мав цінну колекцію годинників, яку збирав не один рік. Поцупили половину.

— Злочинці потрапили до квартири через вікно кімнати-бібліотеки, яке виходить у двір. На ­ньому виявили сліди злому, — розповідає Оксана Блищик зі столичної поліції. — Вкрали ювелірні монети, золоті прикраси, кілька шуб, гроші та наручні годинники.

Олександр Кузьмук очолював Міністерство оборони України двічі — з 1996-го по 2001 рік та з 2004-го по 2005-й. З його іменем пов'язані два гучні скандали. 2000 року під час армійських навчань із полігону в Чернігівській області невдало запустили ракету класу "земля-земля". Вона влучила в житловий будинок у Броварах на Київщині. Троє людей загинули, п'ятеро отримали поранення. Через рік на навчаннях військ протиповітряної оборони в Криму ракета "земля-повітря" влучила в літак Ту-154, що летів рейсом Тель-­Авів — Новосибірськ. Загинули 78 пасажирів та членів екіпажу. Кузьмук подав у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Із квартири екс-міністра оборони вкрали колекційні годинники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі