четвер, 02 квітня 2020 07:26

"Хата враз спалахнула, як сірник"

30 березня в селі Курчиця Новоград-Волинського району на Житомирщині поховали Олександру Дідичук, 17 місяців.

Дитина загинула під час пожежі в будинку, де її із сестрою 4-річною Валентиною зачинила мати Галина, 27 років. Старшу дівчинку встиг врятувати сусід — 74-річний Микола Бугайчук.

— Зайнялося близько восьмої вечора. Сусід побачив, коли вже криша горіла. Хата стара, дерев'яна, вогонь швидко ширився. Микола Григорович каже, що почув крик старшої дівчинки під вікном. Вибив скло і витягнув її. Утворився протяг. Хата враз спалахнула, як сірник. Чутно було, що в іншій кімнаті маленька кричала. Але йти за нею вже не було можливості, — розповідає староста села 57-річний Олексій Чепель. — Тіло дитини на ліжку знайшли рятувальники, коли потушили вогонь і розібрали трохи завали. Старшій надали на місці допомогу. Вона не постраждала. Як оговталася від ­страху, розказала, що з сестричкою лежали на ліжку й дивилися телевізор. Раптом погасло світло. Вона відчинила двері в коридор, де лічильник. Там уже диміло й іскрилося.

Олександра й Валентина — молодші діти в родині Галини та 34-річного Петра Дідичуків. Мають ще синів 9-річного Микиту й Артема, 7 років. Вони живуть із батьками чоловіка. Галина росла в інтернаті, звідти її забрала тітка. Коли вийшла заміж — ніде не працювала, була в декретній відпустці. Петро перебивався тимчасовими підробітками. Кілька місяців тому влаштувався в Києві охоронцем, працює по два тижні. У день трагедії був на роботі.

— Того вечора Галина замкнула дівчаток удома, а сама пішла з подружками. Прибігла, як усе вигоріло. Була напідпитку. Потім знову кудись поділася. Її розшукали поліцейські, забрали до відділку й відпустили, — додає Олексій ­Петрович. — Родичі ніби й не звинувачують її. Але де вона зараз — не бачив. Стараємося підсобити родині, бо лишилися без усього — ні речей, ні документів. Звертався в район і область, аби допомогти з житлом.

Справу про загибель дитини розслідують поліцейські.

Зараз ви читаєте новину «"Хата враз спалахнула, як сірник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі