четвер, 22 вересня 2011 06:15

Грабіжник добу сидів у каналізації

16 вересня рівненські міліціонери спіймали чотирьох чоловіків, які у масках грабували банки й підприємства. За два роки накрали понад півмільйона гривень.

— Усі хлопці молоді, від 22 до 27 років, — каже начальник обласної міліції 52-річний Василь Лазутко. — Неодружені, жодного разу в поле зору міліції не попадали. Займалися рукопашним боєм. Постійного місця роботи не мали. Винаймали у Рівному квартиру.

Банду підозрюють щонайменше у семи розбійних нападах — на три відділення "Приватбанку", Ощадбанк і три приватні фірми. "Приватбанк" грабували найчастіше, бо він має тут велику мережу. Тоді бандитів ледь не спіймали. Один втік у поле, яке оточили міліціонери. А напарник добу ховався у каналізації біля банку.

Міліціонери називали грабіжників спортсменами-рекордсменами. Вони грабували фінустанову за 30–40 с.

— Їм подобалося мати легкі гроші, хотілося адреналіну. Діяли завжди однаково, погрожували людям фізичною розправою, — розповідає керівник обласного управління з боротьби з організованою злочинністю Роман Мицак, 35 років.

Останній грабунок тривав 30 с. Худорлявий чоловік із каменюкою 6 вересня розбив вітрину відділення "Приватбанку" в обласній лікарні. Забрав у касирки 14 тис. грн, 2 тис. євро, $1тис. і 100 тис. руб. Швидко втік, однак дорогою загубив наручного китайського годинника.

— Він має вагітну наречену, хотів добути грошей. Мабуть, тому й на справу пішов сам, — припускають слідчі. — Зазвичай працювали парами, мінялися.

Чоловіків упіймали за 10 днів після останнього грабунку. Частину грошей ті вже витратили: купили легковика, кольоровий телевізор та пральку в орендовану квартиру.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжник добу сидів у каналізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі