пʼятниця, 18 березня 2011 06:15

Головного лікаря звільнили на прохання підлеглих

У місті Миргород на Полтавщині звільнили головного лікаря райлікарні Олександра Хавера. Його звинувачують у фінансових зловживаннях і невиконанні службових обов'язків. Прохання про звільнення написали медики.

— Коли головного попросили, врачі поділилися на два табори. Одні за, інші — проти, — розповідає медсестра райлікарні. — Деякі навіть не вітаються між собою.

Медики кажуть, у лікарню бюджетним коштом купили офтальмологічний мікроскоп. Натомість Олександр Хавер із наближеними лікарями створили щось на зразок кооперативу і проводили операції як у приватній клініці. Гроші йшли поза лікарняним бюджетом. Подібних зловживань називають багато.

— Для хворих у лікарні фактично нічого не робилося. Ні в роддомі, ні в гінекології не було навіть душових, — каже 56-річний Володимир Таран, голова комісії райради з питань охорони здоров'я, дитинства та соціального захисту населення. — Зараз обов'язки головлікаря виконує нова людина. Підтягуємо гроші.

— Лікарі лякали пацієнтів важким станом, щоб витягти останню копійку, — говорить  Дібрівський сільський голова Олексій Гришко, 63 роки. — У нашій лікарні сімейні підряди наближених до Хавера людей. Він сам мав на території кілька аптек. Як ідеш лікуватися, маєш купити ліки тільки в його аптеці. Через те люди тікали в сусідні райони.

Олександр Хавер звинувачення відхиляє:

— Показники діяльності закладу непогані. Може, й були порушення, але несуттєві.

Зараз ви читаєте новину «Головного лікаря звільнили на прохання підлеглих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі