четвер, 30 червня 2011 07:45

Екс-начальнику міліції переламали палець руки

Автор: фото: Михайло Перков
  Олександр Ткачук не може поділити з сусідом 17 яблунь. Постійно лаються за плоди
Олександр Ткачук не може поділити з сусідом 17 яблунь. Постійно лаються за плоди

Другий рік підполковник міліції у відставці Олександр Ткачук із села Осламів Віньковецького району Хмельниччини лається з сусідом за 17 яблунь. Кожен вважає, що дерева його.

— Жінка 10 років відпрацювала в радгоспі бухгалтером, я 13 — юристом, — розповідає Олександр Ткачук, 66 років. — При розпаюванні дали нам по 60 соток садку і трохи ріллі.

Ділянки люди отримали 2005 року. Однак вони не розмежовані. Пай Ткачука межує з паєм Дмитра Заболотного.

— Свої яблуні я п'ять років доглядав, обрізав. Лише в цьому році поклав 9 тисяч гривень. А дерева почті не плодоносять. Єдиний ряд, який зародив, росте на межі. Із тих 17 яблунь думав зібрати до 2,5 тонни яблук. Як плоди не родили, то Заболотний мовчав. А як зародили, то зразу: "Не чіпай! То мої".

21 жовтня торік Ткачук вийшов збирати врожай.

— А мій ряд Заболотні трусять. Хижаки. Я до них: "Припиніть"! А Заболотний: "Ти ментяра! Скільки людей посадив?! Я тебе закопаю". І біжить до трактора. Його жінка мені корзиною в очі. Яблука на голову трусять. А тут як у правій руці щось запече, — розповідає Олександр Олексійович.

Чоловік викликав міліцію. Дільничний приїхав за годину.

— Приїхав, я йому пояснив, що маю державний акт на ділянку, — каже Ткачук. — А дільничний мовчить. За пару хвилин прийшов приватний землемір і давай рулеткою заміряти. Та для цього повинна бути витримана процедура: заява, дозвіл, інструменти. За його замірами виходить, що ряд належить Заболотному.

У шпиталі в побитого діагностували перелом пальця руки. Він поскаржився в правоохоронні органи.

— Мені відмовили в порушенні справи. Обідно. Я був і начальником слідчого відділу, і начальником міліції. Усе життя працював в органах, а вони так вчинили, — розповідає Олександр Ткачук.

61-річний Дмитро Заболотний заперечує побиття Ткачука:

— Кому він тільки тут печінок не з'їв. Бивший мент хоче, щоб усе було по його. Нам наміряли, скільки нам положено. Я чужого не хочу, но і свого не віддам.

Зараз ви читаєте новину «Екс-начальнику міліції переламали палець руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі