пʼятниця, 08 жовтня 2010 06:48

Боржникам погрожують влаштувати безсонні ночі

"Ви втратите спокій і сон, вам не дадуть спокійно жити: дзвінки-нагадування про необхідність погашення заборгованості - це мінімальні незручності, що вас чекають..." - листи з таким змістом отримали понад 300 власників квартир у Вінниці. Надіслали їх із жеку №3 та колекторської компанії "Стимул+". - У мене всього 238 гривень 74 копійки боргу, а мені погрожують! Що значить "Особливо товстошкірих і непробивних, так би мовити досвідчених, боржників чекає шоу: візит судових виконавців для проведення опису майна, з понятими, дільничними...". Що мені робити? Чоловік покинув, двоє дітей, батьки самі з води на хліб перебиваються, - розповідає 29-річна Оксана Соколова з вул. Литвиненка.

"Ми будемо чекати вас на роботі, у кабінеті вашого керівника... Розшукуючи вас, ми будемо спілкуватися з вашими співробітниками, сусідами, родичами, знайомими, створюючи вам певний імідж... Ви все одно заплатите" - повідомляє лист.

Із ним Оксана пішла до юриста.

- Я б рекомендував звернутися в міліцію. Тут реальні погрози, а вибивати борги має право лише Державна виконавча служба. Юридичної сили лист не має, - каже вінницький адвокат 30-річний Роман Корченюк.

З Оксаною йдемо до керівників комунального підприємства.

- Колекторської компанії "Стимул +" не існує взагалі, - неохоче говорить Анатолій Якименко, головний інженер, який виконує обов'язки начальника жеку №3. - У нас є відділ збуту, вони знайшли цей текст в інтернеті. Мусили ж якось діяти, бо наші працівники теж без грошей сидять. А від жителів тільки по нашому жеку 650 тисяч гривень боргів.

Надсилали листи з 15 серпня по 1 жовтня.

- По місту борг від населення за компослуги становить 10 мільйонів гривень. Листи від жеку номер 3 неофіційні. Хоча кожне підприємство може звернутися до колекторських фірм. Правда, за свій рахунок, - каже Василь Бороварник, начальник управління житлово-комунального господарства мерії.

- Лист розрахований на переляканих по життю лохів. Повня бредятіна, - каже столичний адвокат Тетяна Монтян. - Стягненням боргів займаються суди та виконавча служба. Якщо ці колектори смикатимуться, можна сміливо їх бити та писати скарги в міліцію та прокуратуру.

Зараз ви читаєте новину «Боржникам погрожують влаштувати безсонні ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі