вівторок, 12 серпня 2008 07:13

Дмитро Гуменюк стріляв по міліціонерах

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Дмитро Гуменюк із дружиною Раїсою на ґанку власної хати в селі Бохни Летичівського району Хмельницької області. Чоловік обіцяє помститися міліціонерам
Дмитро Гуменюк із дружиною Раїсою на ґанку власної хати в селі Бохни Летичівського району Хмельницької області. Чоловік обіцяє помститися міліціонерам

Колишній лісник Дмитро Гуменюк, 69 років, живе із 70-річною дружиною Раїсою у Бохнах Летичівського району Хмельниччини. Орендує ставок у селі, тримає господарство, трьох коней. Дорослі діти мешкають окремо.

— Ночами став сторожую, щоб рибу не покрали, — розказує Дмитро Дем"янович. — Було це десь у ніч на 10 мая. Бачу: їде по греблі машина. Спинилася. Виходить чоловік, підходить до мого "жигуля" і забирає ключі із замка зажиганія. Сідає і їде. Я думав, хтось зі своїх шуткує.

Хвилин за 40 машина повернулася. Гуменюк мав запасного ключа. Виїхав назустріч.

— Тричі блимнув їм, — веде далі чоловік. — Машина розвертається, їде до мене. Із місця пасажира вилазить капітан Камінний з Летичівського райвідділу. З рота перегаром смердить. "Ти якого х... бликаєш", — каже й б"є мене в обличчя. "За що?" — питаю. А він коліном мене в живіт. Потім вибігає лейтенант Федчишин. Кинули на землю й давай ногами стусати. "Попробуй кому пікнути. Прийдемо і втопимо", — сказали й поїхали.

Тієї ночі Дмитро Гуменюк із дружиною поїхали до райвідділу міліції.

— Приїхали під ранок, — згадує Раїса Лаврентіївна. —  Діжурний викликає Камінного. За 10 хвилин той був на місці, ще навіть не протверезів, заточувався. "За що старого чоловіка побив?" — питаю. Він щось там буркнув.

Із міліції Гуменюки поїхали до райлікарні.

— Чоловік казав, що його побили міліціонери, — розповідає лікар-нарколог Руслан Бурик, який був на чергуванні. — Скаржився на головокружіння. П"яний він не був.

По обіді до Гуменюків приїхали виконувач обов"язків начальника райвідділу міліції Андрій Гулько із заступником Валентином Бачинським.

Я тюрми не боюся, вже тричі там був

— Гулько казав, що треба зам"яти дєло, — згадує сусід Гуменюків 42-річний Анатолій Памірчий, який був під час розмови. — "Це ж ЧП, — говорить. — Давайте ми це якось вирішимо". Його замісник Бачинський казав, щоб дали йому доробити рік до пенсії.

— Ми й справді 10 травня виїжджали розбиратися, — каже заступник начальника райвідділу Валентин Бачинський. — Гуменюк написав скаргу, що його побив наш підлеглий. Працівник міліції це заперечував. Ми зібрали покази й направили до прокуратури.

Дмитро Гуменюк пробув у лікарні 14 днів.

— Лікар казав ще підлікуватися, але я більше не міг лежати, — пояснює Дмитро Дем"янович. — Сіно косити треба, картоплю садити. Хто це робитиме? Вивели мене з ладу на два тижні. Крім 670 гривень за ліки, заплатив ще людям за роботу почті три тисячі.

У районній прокуратурі провели перевірку за заявою Гуменюка. Підстав для порушення кримінальної справи немає. Міліціонери запевняють, що чоловік їх оббрехав.

Лейтенант Федчишин розповідає, що в ніч на 10 травня був удома. Дружина підтверджує.

— Ви ознайомилися з матеріалами перевірки, — додає Віктор Камінний.  Чоловік нервує, руки тремтять. — У той час, коли, за свідченням Гуменюка, я бив, я допомагав варити паркан своєму знайомому в іншому місці. Потім ми вечеряли. У мене є свідки. Якщо чоловік настоюватиме на своєму, то я подам на нього в суд.

— Він ще на суд буде мене подавати, — обурюється Дмитро Гуменюк. — Я таку войну устрою, що мало не покажеться.

Колишній лісник запевняє, що за своє життя вже карав міліціонерів.

— Кілька років тому приїхали до мене хлопчики в пагонах. Хотіли мотор до "волги" забрати. Так одному в морду зацідив, другого через себе кинув. Третій вліпив мене трубкою по голові, — показує шрам на голові. — Відключив на пару секунд. Я очнувся, забіг до хати, схватив ружьо і патрони. Вони в машину, а я по ній. Лобове стікло, крило, фара — зрешетив ту "ауді". Їхнє щастя, що хапнув дробові патрони, а не картеч. Був суд, і я його виграв. Я тюрми не боюся, вже тричі там був. Але правди доб"юся.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Гуменюк стріляв по міліціонерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі