четвер, 01 вересня 2011 00:15

Дмитро Дмитрієв випав із восьмого поверху

Автор: фото з родинного архіву дмитрієвих
  Дмитро Дмитрієв торік 20 серпня під час відпочинку в Туреччині. Їздив туди з матір’ю
Дмитро Дмитрієв торік 20 серпня під час відпочинку в Туреччині. Їздив туди з матір’ю

Увечері 28 серпня в реанімації Вінницької обласної дитячої лікарні помер 10-річний Дмитро Дмитрієв. За чотири дні то того, близько 22.00 він випав із балкона восьмого поверху. Кажуть, хотів сфотографувати зоряне небо й не втримався.

— Лікарі давали надію, що Дімка виживе. Казали, якщо продержиться першу добу, то буде нормально. Із сусідами збирали гроші на лікування. Не хотіли його матір турбувати, тому зв'язалися з бабусею. А вона каже: немає більше його, — плаче 30-річна Марина Мельник. Мешкає у сусідньому під'їзді на вул. Стахурського, 14 у Вінниці.

Біля будинку на лавочці сидять п'ятеро пенсіонерів.

— Упав із 26-метрової висоти, — підраховує сивий худорлявий чоловік в окулярах. — Я, коли виходив покурити на балкон, подумав, що "скору" визвали до п'яниці. У нас тут є один комедіант. Постійно міліція приїжджає. А тут таке страшне.

Із першого під'їзду, де мешкають Дмитрієви, виходить 9-річний Олексій Іванов. До нього приєднуються на рік старші Олександр Сахно та Данило Білостенко.

— Якраз ішов додому, дідусь кликав. Чую — два удари об землю. Подумав, чиєсь більйо впало. А тут у дворі кричать, що хлопець упав із восьмого етажа. Казали, він зачепився за проволоку з іншого балкона. Тіпа сальто зробив. І впав на голову, — розповідає Олександр.

— Нє! Не на голову, а на ноги, бо обидві поламав, — заперечує Олексій. — Може, він подумав, що у нього є багато жизнів, як у комп'ютерних іграх? У нього на компі безконєчно тих ігор. Жаль Дімку. Хоть я з ним не самий лучший друг, та він нормальний хлопець.

— Та він класний пацан, — додає Сашко. — Постоянно всіх захищав, якщо хтось  чіплявся. Казав, що не треба лізти. І дєвочек, і мальчиків захищав.

Стежкою до будинку йде жінка, на вигляд років 65, у великих окулярах.

— Віра, його мати, розповідала, що син дивився телевізор. І вдруг вибіг на балкон, — каже. — Вона сиділа в кімнаті за комп'ютером. Повертає голову, а з того боку балкона тільки рука Дімкина блиснула. Це не може бути самогубство, як хтось ляпнув. Віра каже, вони не сварилися. Діма з моїм старшим онуком дружив. Мій, то трохи балується. А Діма —  спокійний. Шість років тому Віриного чоловіка, Сашу, вбили. Троє, здається, боксерів, забили його до смерті біля кінотеатру "Мир", недалеко від нашого дому. Вона після того ні з ким не сходилася. Жила заради сина. Торік їздили відпочивати чи то в Турцію, чи в Єгипет.

На похорон у вівторок об 11.00 у дворі будинку зібралося з півтисячі людей. Прийшли однокласники, вчителі зі школи №25, мешканці з навколишніх дворів.

Священик відспівував Дмитра у квартирі. Поховали на вінницькому кладовищі "Підлісний". Похорон був тихий. Усі мовчали. Діти бачили, що дорослі цілують померлого, а самі не знали, як поводитися. Підходили і клали квіти в труну.

У червні-серпні у Вінниці з балконів випали ще четверо людей. 31-річний чоловік загинув. Був під дією алкоголю.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Дмитрієв випав із восьмого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі