пʼятниця, 23 червня 2017 07:40

"Дитину викинули, як непотріб"

Автор: ФОТО наданє Уляною Вередюк
  Роман Вередюк із села Микуличин Івано-Франківської області — наймолодший із трьох дітей у родині. Пере­йшов до четвертого класу
Роман Вередюк із села Микуличин Івано-Франківської області — наймолодший із трьох дітей у родині. Пере­йшов до четвертого класу

— Швидкість була пристойна. Батько у вікно бачив, як машину розкручувало. Хлопчика ударом закинуло в канаву. Водій зразу до нього підбіг, дитина не реагувала. Забрали в машину і сказали, що везуть у лікарню. Все відбулось дуже швидко, — розповідає свідок аварії Мар'яна Мотрук із села Микуличин Івано-Франківської області.

18 червня на центральній вул. Грушевського автомобіль "Ауді-А4" із польською реєстрацією вилетів на узбіччя та збив 9-річного Романа Вередюка. Хлопець закінчив третій клас місцевої школи. Того вечора йшов провідати бабусю. До її будинку лишалось близько 300 м.

— Нам подзвонили знайомі. Сказали, що Рома попав у аварію. Його забрали в машину і кудись повезли. Поїхали шукати — по селу, лікарнях. Були в Яремчі, Делятині, Коломиї, в обласній Івано-Франківській. Ніде не поступав, — плаче мати 36-річна Уляна Вередюк.

Правоохоронці разом із місцевими прочісували лісосмуги та узбіччя навколишніх населених пунктів. Дитину ­знайшли через 5 год. — за 20 км від місця аварії.

— Хлопчик лежав у чагарниках біля річки Прут. Туди прийшла його мама. Не знаю, як витримала, — каже микуличинський сільський голова Василь Скірчук. — Наступного дня ходив до них. На батьків боляче дивитися. Не тямлять себе від горя. Найжахливіше те, що дитину викинули, як непотріб, у лікарню не повезли. Хлопчик був гарний, розумний. Його всі любили — і діти, і дорослі.

Роман — наймолодший із трьох дітей Уляни та Петра Вередюків. У подружжя лишилися син 14-річний Василь та донька Юлія, 13 років.

— Родина дружна, гарно живуть. Відремонтували батьківський будинок. Поряд звели нову велику хату, — розповідає Василь Петрович. — Петро підприємець, жінка займається вихованням дітей. Тримають велике господарство. Роман часто ходив навідати бабусю. Між їхніми будинками менше кілометра. Дорога у селі ідеальна, нещодавно поклали новенький асфальт. Водії правил не дотримуються, літають. Поворот там нехороший. Машину на скорості заносить.

— Ромка любив спорт. Займався футболом і дзюдо. Товариський, вихований хлопчик. Був хорошистом, старанний, — говорить директор школи Ярослав Венгриняк.

— Свідки запам'ятали номер та марку авто. Звернулися до організації "Автоєвросила". Ті знайшли машину на одному з автомобільних сайтів, де її продавали. Там був номер власника. На нього подзвонили поліцейські. Вирахували, де шукати, — про­довжує Василь Скірчук.

За кермом "Ауді" був контрактник 22-річний Василь Бублик із селища Делятин Наддвірнянського району. Служить у секретній військовій частині. Мати — домогосподарка, батько пенсіонер. У машині з Василем був його товариш та дві подруги. Їх чоловіки висадили дорогою. Самі повезли ховати тіло хлопчика. Машину чоловік залишив у тітки в гаражі.

Василя Бублика затримали.

— Слідчим пояснив, що на місці аварії в дитини прощупувався пульс. Вирішив везти її до лікарні, — розповідає Віталій Івонюк із обласної поліції. — Дорогою хлопчик перестав дихати. З переляку заховав тіло. Експертиза показала, що дитина померла від черепно-мозкової травми із крововиливом у мозок. Чи вижила, якби одразу викликали "швидку", — з'ясовують експерти.

У прокуратурі повідомили, що водій був під дією наркотиків. Його взяли під варту на 2 місяці без права внесення застави. Власне службове розслідування розпочало Міністерство оборони України.

Романа Вередюка поховали 21 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Дитину викинули, як непотріб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі