вівторок, 27 листопада 2018 07:25

Дітей не пускають до школи через менінгіт

У школі №23 в Рівному з 380 учнів початкових класів на уроки ходять дві третини. Решту не пускають батьки через менінгококову інфекцію, від якої ­померла учителька молодших класів 23-річна Олена Фурман. Епідеміологи виявили інфекцію ще в чотирьох дітей. Вони не хворі, але могли заразити ­інших.

Олену Фурман забрали в лікарню з уроків 9 листопада. Хвороба швидко розвивалася. Врятувати її не вдалося. Жінка померла 11 листопада на свій день народження.

— Діти ходять по всій школі, їдальня одна, туалети одні. Заклад треба закрити на карантин, — каже 41-річна Руслана Купина, матір учениці. — Хочемо бути впевнені, що діти в безпеці й не заразяться.

— Ми продезінфікували всі приміщення. Спеціалісти оглянули учнів, які були в групі ризику, — говорить директор школи Олег Кроль, 45 років. — Проблеми немає. Діти-носії лікуються і будуть допущені до навчання після повторних лабораторних експертиз. Проте багатьох школярів самі батьки не пускають до школи.

Менінгококова інфекція передається повітряно-крапельним шляхом.

Виникає запалення мозку і є великий ризик летального результату. Проте небезпека минула й навчальний процес можна продовжувати, запевняють у школі.

Її закривати непотрібно, говорять епідеміологи. Інкубаційний період менінгококової інфекції вже минув.

— Протягом 10 днів навчальний заклад був під медичним наглядом. І все ж батьки почали хвилюватися. Тому наші спеціалісти працюють у школі й обстежують на наявність інфекції всіх бажаючих, — каже Віктор Мороз, головний епідеміолог Рівненської області. — Збудник нестійкий у навколишньому середовищі. Якщо робити вологе прибирання і провітрювання, то він швидко гине.

Додатково ще 30 школярів з ініціативи батьків здали аналізи. Коли будуть результати — учням дозволять прийти на заняття.

Зараз ви читаєте новину «Дітей не пускають до школи через менінгіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі