пʼятниця, 07 березня 2008 07:13

Директора "Чернігів будінвесту" вбили у лазні

Автор: фото: Валентина ОСТЕРСЬКА
  З директором комунального підприємства
З директором комунального підприємства

Увечері 1 березня директор комунального підприємства "Чернігівбудінвест" Володимир Бондаренко, 67 років, вийшов на подвір"я. Із дружиною вони жили у селі Улянівка поблизу Чернігова. У місті мали квартиру.

Раптом до хати заскочив невідомий. Скрутив жінці руки, накинув на голову куртку. Забрав дві мобілки, жіночу сумку та ключі від квартири. Звільнившись, Світлана Сидорівна знайшла чоловіка зв"язаного і з розбитою головою у лазні. Він був мертвим.

З хати зникла рушниця. Доки міліціонери опитували селян, хтось обікрав квартиру Бондаренків у Чернігові. Винесли прикраси та $14 тис.

— Тут раніше мешкали батьки Світлани, — розповідає сусід Михайло Каранда, 67 років. — Батько працював у партійних органах, мати була медиком. Володимир із Світланою допомагали батькам, а після їхньої смерті перебралися сюди. Володимир Антонович відремонтував будинок, хотів паркан новий поставити, цеглу привіз. Добрий був чоловік. Коли не зайду, чарочку наллє, пораду толкову дасть. Костюмів багато мав хороших, мені віддавав.

У дворі Бондаренків — хлів, гараж, сауна, шашличниця. Одна секція огорожі зламана.

— Дивно, що ніхто нічого не бачив, — чухає потилицю сусід. — Я дізнався, коли машин наїхало. Думав — гості, а то міліція.

Порушено кримінальну справу. Міліціонери від коментарів відмовляються.

Володимир Бондаренко з 2004-го по 2006-й очолював "Чернігівбудінвест". Підприємство забезпечує земельними ділянками, оформляє дозволи на будівництво, шукає інвесторів. Після виборів на цю посаду призначили іншого, однак 7 січня цього року Бондаренка поновили. Свого часу він був заступником губернатора області.

Ховали Володимира Антоновича 4 березня. На панахиду з"їхалися понад 200 машин. Колону автобусів від мерії супроводжує начальник міського відділу ДАІ Микола Ольховик. Серед присутніх — голова облради Василь Ковальов, колишні губернатори Петро Шаповал і Микола Бутко, мер Чернігова Олександр Соколов. Труну несуть військові. Біля кладовища чергує "швидка".

— Для нас справа честі знайти злочинця, який це зробив, — каже у прощальному слові Олександр Соколов. Він плаче. — Пробач, Антонович, земля тобі пухом...

Поховали Володимира Бондаренка поряд із тещею і тестем. Він мав дружину, сина Олега і доньку Олену.

Зараз ви читаєте новину «Директора "Чернігів будінвесту" вбили у лазні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі