пʼятниця, 25 січня 2019 00:05

"Дихала з хрипами, обличчя було синюшне"

У селі Ясень Рожнятівського району Івано-Франківської області 26-річний Андрій Юрчишин побив доньку співмешканки 5-місячну Богдану Семак 1 січня. Дорогою до лікарні дитина померла.

— Дівчинка не плакала, помалу махала руками. Дихала з хрипами, обличчя було синюшне, — згадує фельдшер екстреної допомоги Мар'яна Мельник. — Мати казала, що дитя впало з ліжка.

Медики "швидкої" забрали Богдану до Перегінської районної лікарні. Дорогою дівчинка померла. Після огляду черговий лікар сказав, що її травми не характерні для падіння. Мати зізналася, що доньку побив співмешканець.

— Близько третьої ночі дитина розплакалася. Це розлютило чоловіка. Він кілька разів ударив її рукою по голові, — каже 25-річний Павло Зорій з обласної поліції. — На обліку соціальних служб родина не перебувала.

Рідні Андрія Юрчишина заперечують його провину.

— Він не бив дитину, то нещасний випадок. Узяв Богданку на руки, а вона викрутилась і впала головою вниз, — говорить Вікторія Гелетій, сестра Андрія. — Про нього в селі ніхто поганого слова не скаже. Не пив, хати людям будував.

Після затримання Юрчишина мати Богдани 24-річна Марія Семак змінила свідчення. Знову наполягає, що дитина впала. Від попередніх відносин має 3-річну доньку. Вагітна втретє.

— До моїх дітей Андрій ставився, як до рідних. ­Ніколи на них руки не піднімав, — розповідає Марія. — Коли Богдана хворіла, возив її до лікарів. У "швидку" дитину віднесли живою. В її смерті медсестри винні. Відповідатимуть за це на суді.

Триває слідство. Справу розслідують як умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Андрієві Юрчишину загрожує до 10 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «"Дихала з хрипами, обличчя було синюшне"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі