вівторок, 04 грудня 2012 06:45

Даїшники розстріляли машину Івана Гончарова

Опівночі 27 листопада інспектори ДАІ міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області наказали водієві машини "Форд Оріон" зупинитися. Той став тікати.

— Він на вулиці Данила Галицького чуть не збив людину, — згадує сержант 26-річний Валерій Колесник. — Газу дав і тікати.

— Я в машину, і — за ним, — долучається до розмови прапорщик Сергій Аузяк. — А він на вулицю Тімірязєва, потом пішов по Лесі Українки, де односторонній рух. Кілька разів пролітав на червоне. На пішохідному чуть пішохода не збив. Добре, що той завмер.

Порушник виїхав за місто. Інспектори, які його переслідували, викликали підмогу.

— Ми стояли на посьолку цементного заводу, — говорить прапорщик Олег Росецький, 24 роки. — Догнали "форд" за містом. Я хочу його обігнати, а він б'є мене у праве крило. Ледь машину на дорозі втримав.

Порушник доїхав до села Атаки Хотинського району Чернівецької області. Тамтешні інспектори перекрили дорогу шлагбаумом, однак і там водій утік.

— Повернув на Хотинську об'їзну, — продовжує Валерій Колесник. — Я почав його зажимати, а він мене вдарив у праве переднє крило. Я заїхав з іншого боку. Тоді він б'є у водітєльську дверку. А потом у задню праву дверку. Нас розвертає посеред дороги. Заглохли. Напарники, які їхали позаду, ледь у нас не в'їхали.

— Чого він тільки не витворяв на трасі, — згадує інспектор Олександр Клімов, який їхав в іншій машині. — На встрєчку фурам виїжджав. Одна чуть не перевернулася. Я зробив  попереджувальний постріл у повітря. Водій не реагував. Тоді став стріляти по колесах. Перший раз попав у колпак, що його аж кусок нам у салон залетів. Я вистрелив шість разів, пробив йому ліве переднє колесо. Він на спущеному ще десь кілометр проїхав. Ішов на таран фурі, але в останній момент злетів у кювет. Вискочив і побіг у поле.

Інспектори затримали пасажира 25-річного Юрія Савка з райцентру Дунаївці. Викликали оперативну групу міліції з кінологом.

— Тоді був туман, сиро, — розповідає молодший інспектор-кінолог Дмитро Осиченко, 23 роки. — У таку погоду сліди прибиває. Але собака взяла слід. Знайшли водія за 200 метрів від дороги. Ховався під деревом.

У крові водія "форда" 26-річного Івана Гончарова з райцентру Дунаївці виявили 2,4 проміле алкоголю, у пасажира — 1,7. Обох затримали.

— Іван мені в Кам'янці роботу предложив, — згадує Юрій Савко. — Я погодився, випили на двох 2 літра казьонки. Потом ше взяли. Потом їхали на пиво і попалися тим гаїшникам.

Зараз ви читаєте новину «Даїшники розстріляли машину Івана Гончарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі