вівторок, 01 серпня 2017 07:30

Давида Калашнікова непритомним вивезли за кордон

З обласної лікарні імені Мечникова у Дніпрі за кордон вивезли 36-річного Давида Калашнікова. Він — один з учасників перестрілки, яка сталася 24 липня біля кафе "Д.О.М." на просп. Гагаріна, 92 в Шевченківському районі міста.

Тоді були вбиті ветерани АТО — боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї ­бригади 36-річний Максим Іващук і доброволець ­20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади Олексій Вагнер, 37 років. П'ять поранень ­отримав їхній товариш і відомий у місті адвокат 51-річний Едмонд Саакян. Він покликав друзів-військових на зустріч з Шоломом Нахшоном, колишнім бізнес-партнером брата Едуарда. Разом займалися будівельним бізнесом. Нахшон прийшов у супроводі озброєних чоловіків.

— Вимагали від старшого брата гроші, які нібито заборгував. Погрожували. Ми приїхали з паперами розібратися, що нічого не винні. Спершу з Нахшоном були четверо чоловіків. Потім підвалила толпа. В одного під курткою я побачив автомат. Повернувся до брата і кажу: "Дай ключі від машини, я у ваших розбірках брати участь не хочу". Вдав, що збираюся втекти. Насправді пішов до машини за братовим карабіном "Вулкан". Тільки потягнувся до зброї, по нас відкрили вогонь. Я відстрілювався з-за машини, — згадує Едмонд Саакян.

Він поранив чотирьох нападників. Серед них — Давида Калашнікова. Має наскрізне поранення черевної порожнини, сідниці та колінного суглоба. Лікування продовжить в Ізраїлі.

— На прохання адвоката і родичів пораненого забрали з лікарні Мечникова. Перешкоджати цьому не могли. Адже поки що підозра йому не оголошена, — каже Анна Старчевська з обласної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Давида Калашнікова непритомним вивезли за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі