середа, 17 жовтня 2018 07:20

Cелище лишилося без води

Автор: WWW.TSN.UA
  Мешканці селища Губиниха Новомос­ковського району на Дніпропетровщині мітингують під стінами райдержадміністрації. Вимагають поновити водопостачання, яке відключили понад два місяці тому
Мешканці селища Губиниха Новомос­ковського району на Дніпропетровщині мітингують під стінами райдержадміністрації. Вимагають поновити водопостачання, яке відключили понад два місяці тому

5 тис. мешканців селища Губиниха Новомосковського району на Дніпропетровщині понад два місяці живуть без централізованої подачі води. Обленерго знеструмило місцевий водоканал через борг у 14 млн грн.

— Із крана вода лише тоненько капотить на першому поверсі. Вище — крани з літа сухі, — каже місцева 65-річна Раїса Журавель, живе в п'ятиповерхівці. — Питну треба купляти. Технічну воду привозять пожарніки. Каналізація забита, бо насосна станція не працює. Всі нечистоти вертаються в підвали ­домівок.

На підтримку збиткового підприємства в районному бюджеті були передбачені дотації. За два попередні роки водоканал отримав близько 9 млн грн. На погашення боргів цих коштів не вистачало.

— Торік наше підприємство визнали збитковим, рахунки закрили. Однак ми продовжували працювати. Доти щомісяця мали сплачувати близько мільйона гривень за електроенергію, — розповідає директор Новомосковського водоканалу Василь Колл. — За рік через закриті рахунки накопичилися борги й за комунальні.

У районній адміністрації кажуть: селищній раді треба створити нове комунальне підприємство, яке подаватиме воду.

— Воно візьме на баланс водопроводи, які там є, — пояснює Олександр Чечеленко з Новомосковської райдержадміністрації. — Щоб почало працювати без боргів, попросимо про реструктуризацію. Район допоможе платити.

Обленерго чекає на першу проплату — 4 млн грн. Ні у водоканалу, ні в селищної ради таких коштів немає. Чи створюватимуть нове комунальне підприємство та скільки на це потрібно часу, у селищній раді не знають.

Зараз ви читаєте новину «Cелище лишилося без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі