середа, 17 серпня 2011 05:15

Брати Дубковські врізалися в автобус із курортниками

12 серпня у селі Нижня Кропивна Немирівського району на Вінниччині поховали 32-річного Віталія та 38-річного Ігоря Дубковських. Брати загинули в аварії неподалік села.

10 серпня близько 20.30 Дубковські на батьківських червоних "жигулях" поверталися додому із сусіднього села Гута. За кермом був Віталій. На повороті до Нижньої Кропивної не впорався з керуванням, врізався у двоповерховий автобус "Мерседес Пегасо". Він віз туристів із Могилева-Подільського до Криму.

— "Жигуль" просто вилетів із-за повороту. Ще й подумала, як він з нами розминеться, — каже пасажирка автобуса Тетяна Леонтіївна, 49 років. Вона сиділа на передньому сидінні із 15-річним сином. — Тут бах! Сільнєйший удар, посипалося скло. У водія вся рука у крові. Тормозили метрів із 300. Лопнуло колесо, диск по асфальту так пройшовся, як ото землю проорав.

Водій та пасажир "жигулів" загинули на місці. З автобуса ніхто не постраждав.

— Машину відкинуло так, що ходили її шукати, — продовжує Тетяна Леонтіївна. — Авто розплющило. Було схоже на роздушену консервну банку. Тих чоловіків позажимало між сидіннями та капотам. Тільки м'ясо стирчало. Крові — море. Ми довго не могли прийти в себе.

— Ця дорога, ніби проклята. Там давно треба хрест поставити, бо то не перша аварія, — каже місцева Руслана Смаригіна. — Будували полонені німці після війни. Тому вона на кістках викладена. Якщо німець помирав, його заривали на місці. За тиждень до цього із сусіднього села Райгород, це 5–6 кілометрів від нас, помер Сірожа Юкальчук в аварії. На другий день після весілля він із дружиною та рідним братом врізалися в бусік. Тоже "мерседес". Альона із Сашею досі в реанімації. Їм повирізали селезінки. Що Сірожа помер, навіть бояться говорити. Перед тим, як зайти в палату, мами чорні платки знімають. Юкальчуки їхали також на "жигулях" червоних. І також батька хлопців.

Віталій та Ігор Дубковські усе життя працювали водіями.

— Ігор шофером на нашому сільському підприємстві, Віталій там же на тракторі, — розповідає 35-річний Володимир Мельник, сільський голова Нижньої Кропивної. — Останні роки купили свій трактор. Їх наймали, якщо треба було щось зробити по господарству. Кому сіно перевезти, кому проорати землю. В Ігоря 14-річна донечка Юля, у Віталія дітей не було. Він жив у цивільному шлюбі з Вітою із сусіднього села Ситківці. Якраз підходив до мене на днях. Хотів свій земельний пай на Віту переоформити.

Зараз ви читаєте новину «Брати Дубковські врізалися в автобус із курортниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі