пʼятниця, 31 жовтня 2008 07:05

Балкон обвалився разом із господарем квартири

  Михайло Кушель намагався відремонтувати свій балкон. Боявся, що аварійна конструкція вб’є когось із перехожих
Михайло Кушель намагався відремонтувати свій балкон. Боявся, що аварійна конструкція вб’є когось із перехожих

14 жовтня в Луганську на вул. Радянській, 57 разом із господарем квартири обвалився балкон третього поверху. 87-річний Михайло Кушель загинув.

— Целый день мы уговаривали его не выходить. Но он все переживал, что разрушающийся балкон может убить кого-то из прохожих, — дружина Кушеля 84-річна Євгенія Василівна говорить російською. — У ЖЕКу нам давно сказали: балкон у аварійному стані, не виходьте на нього. Цього року ми й не користувалися. А діда весь час тягло туди. Він вважав, що балкон треба відремонтувати.

Євгенія на кухні готувала вечерю. Дочка Тетяна, яка живе разом із батьками, ще не повернулася з роботи. О 19.00 Михайло Юхимович пішов у кімнату, причинив двері, аби дружина не почула і вийшов на балкон із відерцем цементу, яке приніс із будівельного майданчика. У кухні грало радіо. Коли балкон упав, дружина нічого не помітила. Про трагедію їй сказала сусідка.

— Вона подзвонила, каже: Женю, у вас балкон обвалився. Я відразу все зрозуміла.  Приїхала "швидка", МНС, міліція. Та допомогти ніхто вже не міг.

57-й будинок на Радянській звели 1959-го. Родина Кушелів отримала помешкання  наступного року. У 3-кімнатній квартирі жило п"ять осіб: Михайло Юхимович із дружиною, дочка та двоє онуків.

— У нас ціла папка звернень. І ЖЕК просили допомогти із ремонтом балкона, і міськвиконком. А вони тільки відказували, що в місті дві тисячі балконів у аварійному стані. Грошей нема, тому ремонтуйте самі. А зараз, коли дід загинув, почали кричати "ми все вам зробимо, матеріально допоможемо". А навіщо мені матеріально, коли я чоловіка втратила, — Євгенія Кушель витирає сльози.

— Про аварійний балкон ми дізналися із заяви Кушеля в серпні цього року. Спеціалісти обстежили балкон і визнали конструкцію аварійною. Господарю квартири заборонили нею користуватися, — повідомила начальник управління ЖКГ Луганської міської ради Світлана Сукач.— Крім того, квартира приватизована. Тому не можна повністю перекладати питання ремонту на бюджет.

До суду Кушелі не подаватимуть.

— Батько — архітектор. Він спроектував багато споруд у Луганську, зокрема і наш будинок. Виходить, дім, який він збудував, його і вбив, — каже дочка Тетяна.

Зараз ви читаєте новину «Балкон обвалився разом із господарем квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі