вівторок, 22 серпня 2017 07:20

Арештант убив і розчленував працівницю СІЗО

В Одеському слідчому ізоляторі 39-річний арештант убив і розчленував інспектора денної зміни 34-річну Олену Порошенко. Все сталося у свинарнику, що діє при установі. Фрагменти тіла й одягу жінки знайшли у сміттєвих контейнерах надвечір 17 ­серпня.

— Підозрюваний у вбивстві працював у господарському блоці СІЗО. Розносив їжу іншим затриманим. Має судимості за розбій та умисне вбивство, — кажуть в обласній поліції.

До свинарника Олену позвав нібито показати виводок поросят. Там тричі вдарив її ножем. Двічі — в легені, третім — перебив хребет. Після цього розчленував тіло, вимив його від крові і упакував. На все витратив 40 хв.

— Пенітенціарна служба потребує негайних змін. Убивство молодшого інспектора є демонстрацією принизливого ставлення до системи та її працівників, — коментує випадок заступник міністра юстиції України Денис Чернишов.

— Із початку року понад 20 разів подавали документи щодо неналежної роботи Одеського СІЗО, порушення режиму. Підозрюваний у вбивстві в камері фактично не перебував. Вільно ходив територією ізолятора. Дозволу суду для цього не мав. До того ж на території СІЗО відсутні мобільні пости з черговими, які зобов'язані наглядати за виконанням робіт ув'язненими на господарському дворі, — говорить прокурор Одеської області Олег Жученко.

Власної родини Олена Порошенко не мала. У неї лишилися мати, сестра та племінник. Батько помер 7 років тому.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила про факти жорстокого поводження із в'язнями в Одеському СІЗО. Показала знімок арештанта зі слідами від кийків на спині.

Про тортури над в'язнями написав у "Фейсбуку" капелан СІЗО Дмитро Краснобаєв:

"Убийство инспектора повлекло за собой цепь событий. Но совершенно не таких, которые следовало бы. В камеру заходят здоровые полицейские в масках и с дубинками, бьют арестантов. Уничтожают тюремный быт — ломают шкафчики, полки, отбирают вентиляторы, обогреватели. Метод "коллективного наказания" работает на подавление личности, превращая людей в стадо. Надо не бить арестантов, а навести порядок в администрации СИЗО и исправительных учреждениях".

Генеральна прокуратура направила комісію для проведення перевірки в Одеському СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Арештант убив і розчленував працівницю СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі