субота, 20 вересня 2008 07:13

Анатолію Жилінському сказали про смерть дружини

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Анатолій Жилінський лежить у травматологічному відділенні Хмельницької міської лікарні. Аварії пригадати не може
Анатолій Жилінський лежить у травматологічному відділенні Хмельницької міської лікарні. Аварії пригадати не може

У палаті травматологічного відділення Хмельницької міської лікарні стоять чотири ліжка. Хворих — троє. Жоден не може пересуватися самостійно. 50-річний Анатолій Жилінський лежить праворуч від дверей.

— Тільки що приходив брат та син, — зітхає чоловік. — Брат Льоня каже: "Ти соберися, ми тобі зараз щось скажемо". У мене в грудях стислося. А він: "Любу поховали".

Жилінський починає плакати. При кожному русі кривиться від болю.

— Дай-но сигарету, — звертається до сусіда навпроти. Нервово затягується. Ховає цигарку в кулаку. — Мені лише встати б на ноги. Я знайду того гада, — каже про водія джипа, який збив подружжя. — За все з ним розщитаюся.

Жилінські потрапили під колеса "хаммера" удень 12 вересня у селі Пирогівці Хмельницького району. Автівка вилетіла за узбіччя. Потім влетіла у припаркований "опель" Анатолія, й звалила ним залізобетонний стовп. За кермом джипа був 52-річний житель Острога.

— Ми поверталися з похорон, — розповідає Анатолій. — У брата теща померла. Як проїжджали Пирогівці, дружина каже: "Давай зупинимося, яблук купимо". Я припаркувався. Стали з Любою переходити дорогу. Далі нічого не пам"ятаю.

— Мужик купив новесенького "опеля", — говорить про Жилінського сусід по палаті. — Приїхав до родичів похвалитися. Поставив на обочині, а тут той на "хаммері". Машина ремонту не підлягає, а на спідометрі було всього 400 кілометрів.

Знайду того гада — за все з ним розщитаюся

Від удару 50-річна Любов Жилінська померла. Анатолія з тяжкими травмами доправили лікарні. У нього поламаний таз та ребра, видалили селезінку.

— У "швидкій" я прийшов до тями, — згадує Анатолій Миколайович. — Спитав за жінку. Лікарі сказали, що все добре. А кілька годин тому узнав, що Любу поховали ще в неділю.

Любов Жилінська була приватним підприємцем, її чоловік — охоронець. У листопаді подружжя планувало святкувати 30-річчя спільного життя.

Анатолія провідує Олександр, 25 років, із 6-місячним онуком Олександром та донька Оксана, 29 років, із 3-річною онучкою Катериною.

Зараз ви читаєте новину «Анатолію Жилінському сказали про смерть дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі