вівторок, 20 грудня 2016 06:40

Аліну Дякову два дні тримали в підвалі

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com
  Аліна Дякова із села Лежине на Запоріжжі їхала попуткою і зникла. Востаннє подзвонила матері. Просила про допомогу
Аліна Дякова із села Лежине на Запоріжжі їхала попуткою і зникла. Востаннє подзвонила матері. Просила про допомогу

17 грудня в селі Лежине на Запоріжжі поховали 23-річну Аліну Дякову. Жінка зникла дорогою додому ввечері 13 грудня. За два дні її знайшли вбитою.

Аліна Дякова працювала медсестрою.

— Сестра останнім часом жила в сусідньому Новостепнянську в баби. Після смерті діда та хворіла. Алінка їй помагала. Того вечора їхала додому зробити мамі укол, — розповідає 19-річний Владислав Жданюк, брат загиблої. — Маршрутки довго не було. Спіймала попутку. Дорогою зрозуміла, що водій не туди везе. Встигла подзвонити мамці й крикнути в трубку, що вона біля кладбища. Просила допомогти.

Рідні жінки відразу подзвонили в поліцію.

— Там сказали: лягайте спати, повернеться. Вирішили шукати самі. Зібралися друзі, родичі. Підключилася місцева самооборона. Прочісували місцевість — усі посадки, кущі, — каже Владислав. — Знайшли свідків, які бачили, як сестра сідала в білу "дев'ятку". Стали з'ясовувати, хто поруч має таку машину. Біля кладовища знайшли речі Аліни — хутро від куртки та розбитий телефон. Її ніде не було.

Люди з'ясували, що схоже авто — в 35-річного Михайла Покути з села Тарасівка Оріхівського району Запорізької області. Раніше мав судимість за грабіж.

— У машині скрізь була кров — і в салоні, і в багажнику. Коли чоловіка затримали, у всьому зізнався. Розповів, що підвозив Аліну додому. Дорогою став до неї чіплятися. Вона відмовила. Це його розлютило. Побив і зґвалтував. Привіз додому в Тарасівку, закрив у підвалі. Сестра була жива, її могли врятувати. Вдома була його жінка і двоє дітей. Усе бачили — і не допомогли, — про­довжує Владислав Жданюк. — Через два дні повіз Аліну на дачу в Новолександрівку. Там убив і залишив у полі. При ній були всі цінні речі — персні, золоті сережки, гроші, банківські картки.

Зараз ви читаєте новину «Аліну Дякову два дні тримали в підвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі