середа, 18 жовтня 2017 07:05

350 тисяч доларів і кілограм золота вкрали у клієнтів банку

Із трьох депозитних скриньок одного з банків у Подільському районі столиці зникли $350 тис. і 1 кг золота в злитках.

У крадіжці правоохоронці підозрюють трьох чоловіків. Їх зафіксували камери відеоспостереження. До сховку потрапили за фальшивими паспортами. Їх розшукують.

У поліції кажуть, перше повідомлення про крадіжку надійшло на початку жовтня від 54-річного підприємця. Він зберігав у банку $42 тис., 5 тис. євро і 1 кг золота в злитках. Усе зникло. Гроші з депозитних комірок зникли ще у двох клієнтів фінансової установи.

До крадіжки можуть бути причетні працівники банку, фірма, що виготовляє ключі до скриньок та самі вкладники, вважає фінансовий аналітик Олексій Кущ, 42 роки.

— Потрапити до банківської скриньки досить складно. Для цього клієнт має показати угоду на оренду, паспорт, ідентифікаційний код. Мати при собі спеціальний ключ. Інший є у працівника фінустанови, — говорить експерт. — Також пограбувати могли люди, які знали про збереження та особисті дані їх власників. Працівник банку всіх клієнтів в обличчя не знає. За підробленими документам міг відкрити своїм ключем скриньку крадіям.

— Гроші та цінні речі краще зберігати у центральних відділеннях, а не у філіях банку. Перевагу варто надавати фінансовим установам з іноземним капіталом. У них система захисту краще налагоджена, — радить Олексій Кущ.

Банк компенсує втрачене потерпілим, якщо на суді визнають провину працівників фінансової установи. В іншому випадку — кошти сплачуватимуть грабіжники.

Зараз ви читаєте новину «350 тисяч доларів і кілограм золота вкрали у клієнтів банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі