вівторок, 26 вересня 2017 07:30

12-річна школярка народила дівчинку

У Львівському пологовому будинку №1 народила 12-річна дівчина. Вона живе в місті Борислав Дрогобицького району Львівської області. Батько дитини — 18-річний сусід породіллі.

— Дівчина поступила до нас 14 вересня. Була в задовільному стані, вагітність проходила добре, — каже головний лікар Людмила Шекета, 60 років. — Пологи відбулися на 35‑му тижні вагітності. Робили кесарів розтин. Народилася здорова дів­чинка вагою 2,5 кілограма. Трішки недоношена.

У породіллі триває післяопераційний період.

— На початку осені проводили рейди школами Борислава. Переглядали відвідуваність. Помітили, що учениця не з'являлася на заняття від початку вересня. Почали з'ясовувати причину, — говорить керівник служби у справах дітей Бориславської міської ради Львівської області 48-річна Анна Подставек. — Мати сказала, що в дитини проблеми зі здоров'ям. Повела її до лікарів. Ті направили на УЗД, яке підтвердило вагітність.

Мати не накинулася зі злістю на доньку. Навпаки, питала — чому раніше не зізналася.

Жінка стверджує, що вагітність доньки не помічала. Бачила, що вона набрала кілька кілограмів із літа. Але особливої уваги цьому не надала. Мови про те, що немовля залишать у лікарні, не було. Заберуть і виховуватимуть. Після пологів я ще не бачила породіллю. Її мати каже, що дитиною та цікавиться, постійно питає про неї. Думаю, родину варто не засуджувати, а підтримати.

Завагітніла дівчина від 18-річного сусіда. Тоді йому було 17. Стверджує, зґвалтування не було.

Породілля цьогоріч перейшла до шостого класу. 7 липня відсвяткувала 12-річчя. Дівчина має п'ятеро братів і сестер. Старшому Володимиру 15 років, наймолодшій Вікторії — 8,5 місяця. Їх самотужки виховує 31-річна мати.

Соціальні служби обіцяють родині допомогу. Найближчим часом дівчина відновить навчання у школі. З нею вчителі займатимуться індивідуально.

— Родина благополучна. На жодних обліках не перебувала. Мешкають усі разом в однокімнатній квартирі, — продовжує Анна Подставек. — Я у школі питала — діти завжди чисті, охайні. Мати про них дбає. Дівчинка відмінницею не була, проте вчилася добре.

Батько немовляти попросив зробити ДНК-тест. У разі позитивного результату, прийме батьківство й опіку над дитиною.

— Він вчинив порядно. Від немовляти не відмовився, проте сказав, що має сумніви. Аналіз зробили 22 вересня, через два тижні має бути результат. Хлопець із заможної родини. Батько трудиться тут, мати — на заробітках за кордоном. Після школи хлопець ніде не працює й не навчається, — говорить Анна Іванівна. — Їхні сім'ї не товаришували й дітей разом не бачили. Ймовірно, молоді люди познайомилися у дворі.

Щодо 18-річного сусіда відкрили кримінальне провадження — статеві зносини з неповнолітньою. Хлопця можуть ув'язнити на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «12-річна школярка народила дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі