пʼятниця, 04 січня 2019 07:20

12 людей загинули у ДТП за добу

1 січня на дорогах України загинули 12 людей, 10 — скалічилися. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, 39 років.

"Причиною аварій було порушення правил дорожнього руху, виїзд на зустрічну смугу. Гинули і калічилися як винуватці, так і люди, які їхали за правилами", — написав Омелян у "Фейсбуку".

Масштабна ДТП сталася близько 11:00 на виїзді з райцентру Казанка Миколаївської області. Зіштовхнулися "Опель Астра" та "Мазда-6". Загинули восьмеро людей, троє з них — діти.

— 40-річний водій "Мазди" помер на місці, його 23-річна дружина скалічилася. Перебуває у реанімації. Мешкали в Казанці, — розповідає Олена Бережна з обласної поліції. — В "Опелі" їхала сім'я з восьми осіб — по четверо дорослих і дітей. З усіх вижила дівчинка 8 років. Непритомну її забрали до лікарні. Родина із села Велика Олександрівка Казанківського району. Діти сиділи позаду на руках у дорослих.

Увечері біля села Високе Томаш­пільського району на Вінниччині зіштовхнулися "Форд Мондео" і "Жигулі".

— Водій іномарки за кермо сів напідпитку. Виїхав на зустрічну смугу і протаранив "Жигулі". Там їхали п'ятеро людей, — говорить Анна Олійник з обласної поліції. Водій ВАЗа, його 35-річна донька і 4-місячна онука загинули.

Загиблі — жителі Вінниці. Їхали до родичів у селище Городківка. Водій "Форда" — 33-річний Ілля Безсонов із села Вербова не постраждав.

— Безсонови недавно у нашому селі хату купили, — розповідає Оксана Вишневська із Вербівської сільської ради. — Чоловік в АТО служив. Потім три місяці був на заробітках у Польщі. Недавно повернувся, машину пригнав. Його дружина на пекарні працює. З ними їхали сусіди — троє дорослих і дитина. Гостювали в знайомих, були випивші. В аварії скалічилися. Грошей на лікування не мають. Збираємо кошти власними силами.

Зараз ви читаєте новину «12 людей загинули у ДТП за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі