вівторок, 07 липня 2020 14:49

Вражаючі квіти: розповіли тонкощі догляду за лілійними деревами
5

Квітник 2020: лілійне дерево виростає вище людського зросту
Фото: domicad.com.ua
Квітник 2020: лілійне дерево виростає вище людського зросту
Квітник 2020: лілійне дерево виростає вище людського зросту
Квітник 2020: лілійне дерево виростає вище людського зросту
Квітник 2020: лілійне дерево виростає вище людського зросту

Лілії можуть виростати до розмірів дерева. Справа не в добривах, а у виді. Така лілія називається кардіокрінум. Це цвітуче 2 м дерево росте з цибулини.

Воно любить тепле місце, але захищене від прямих сонячних променів і протягів. Якщо ділянка зовсім тіниста, то стебла будуть тягнутися до сонця. Тоді квітки будуть не такими гарними як мають бути.

Щоб стебла мали силу витрамати багато цвіту, підживлюють у липні мінеральним добривом Агрікола або Кеміра Люкс. Їх потрібно 1 ст. л. на 10 л води. Повторити підгодівлю через два тижні.

Лілійне дерево чутливе до мінеральних добрив, а ось органічні не любить. Якщо його полити, то рослина перестає тиждень розвиватися.

Лілійне дерево нескладне в догляді. Але зараз пішла спека і треба замульчувати скошеною травою, компостом і перепрілою тирсою. Корінь і нижня розетка листка має бути захована. Якщо не мульчею, то високою травою. Від неї затримається волога в грунті, без якої пишного цвітіння не добитися. У спеку поливає двічі на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квіти в горщиках: як зі смаком прикрасити подвір'я

Рослина цвіте в серпні на четвертий рік після посадки. На квітконосі розпускаються до 20 крупних квіток. Після цвітіння цибулина відмирає, але біля себе утворює багато дрібних цибулин. Тобто цибулина за життя цвіте раз. Вона в діаметрі до 10 см. На початку осені висаджує нові цибулини на потрібні місця в ями з піском і грунтом. Верхівка цибулини має виднітися на поверхні. Між цибулинами має бути відстань в 1 м.

Щоб мати біля будинку оригінальний квітник, потрібний не тільки дизайнерським проектам. Варто не гнатися за модними новинками в ландшафтному дизайні 2020 р а вибирати те, що ще довго буде в тренді.

А саме природність - близькість до природи, і ця тенденція не вийде з моди ще довго. Люди втомилися від швидкого темпу життя і хочуть насолоджуватися спокоєм і умиротворенням в парку і на своїй ділянці. Дизайнери пропонують відмовитися від "укладання природи в рамки".

Зараз ви читаєте новину «Вражаючі квіти: розповіли тонкощі догляду за лілійними деревами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі