середа, 25 жовтня 2023 13:03

Слідкуємо за термометром: назвали найсприятливіші дні листопада для садіння цибулі

Слідкуємо за термометром: назвали найсприятливіші дні листопада для садіння цибулі
Назвали дні листопада, коли добре посадити озиму цибулю Фото: pinterest

Перед початком стабільних заморозків добре висадити цибулю на зиму.

Така цибуля вбирає всю зимову вологу. Якщо весна буде посушлива, цибуля встигне вкоренитися ще до того, як настане посуха.

Завдяки зимовому гартуванню у цибулі буде підвищена витривалість, стійкість до хвороб та шкідників, мінлива погода. Посаджена під зиму цибуля практично не уражається мухою

Коли садити цибулю у листопаді

Найкращі дні для посадки озимої цибулі за три-чотири тижні до настання стійких холодів. Слідкуємо за термометром: якщо температура опустилася до +3-5°С вдень і тримається кілька днів, то настав час садити цибулю. Вночі можуть бути невеликі заморозки.

Також необхідно орієнтуватися на місячний календар – садити цибулю потрібно на спадний місяць, тому що в цей час активно розвивається коренева система рослин. Не можна садити цибулю, коли новий місяць, а також повний місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще встигнете у листопаді: назвали найкращі дні для посадки озимого часнику

Несприятливі дні посадки листопаді: 12–14, 27.

Найбільш сприятливі дні для посадки у листопаді: 2-3, 9-11, 29-30.

Висадка цибулі під зиму набирає дедалі більшої популярності. Але не кожна цибуля придатна для посадки на зиму.

Сорти повинні бути стійкі до морозів і мати правильний розмір. Найгарніший до озимого посіву невеликий розмір – до 1,5 см у діаметрі. Середній - 1,5-2 см використовуються як у весняній, так і в осінній посадці.

Зараз ви читаєте новину «Слідкуємо за термометром: назвали найсприятливіші дні листопада для садіння цибулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі