понеділок, 15 лютого 2010 18:12
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Альтернатива

 

Кілька років тому моя приятелька Ірина відчула, що її син уже досить дорослий і потребує окремого помешкання, а тому треба якось йому в цій справі допомогти. Вона занесла свої скромні заощадження до відомої будівельної фірми, а щоб сплатити подальші внески, здала в оренду свою однокімнатну "хрущовку" і перебралася з сином на дачу під Києвом.

Насправді та дача є звичайною халабудою, яку продувають вітри й заливають дощі, а взимку в добрий мороз замерзає вода в умивальнику. Іра навчилася за кілька років розпалювати мокрі дрова за допомогою старих газет, які реґулярно збирає в знайомих. Навчилася ходити через ліс навпростець до найближчої автобусної зупинки, збирати гриби і ягоди, вирощувати городину, передбачати погоду, а головне — навчилася правильно дихати і таким чином черпати сонячну, атмосферну, магнітну та всяку іншу енергію безпосередньо з повітря. Вона стала правдивою альтерглобалісткою, переконаною, що світ споживає занадто багато ресурсів, викидає й марнує ще більше, і взагалі, рухається в абсолютно неправильному, самогубчому напрямку.

Спокуса поліпшення житлових умов — від лукавого

Коли її будівельна фірма в розпалі кризи збанкрутувала, Іра, схоже, не надто й засмутилася. Для неї це був просто знак, що жити слід саме так, як вона живе, а спокуса поліпшення житлових умов — від лукавого.

Нещодавно вона завітала з сином забрати в мене старого комп"ютера, який кілька років без ужитку стовбичив у кабінеті.

— Він трохи деформує зображення, — застеріг я її. — І не тягне фільмів. Та й інтернет-експлорер теж барахлить.

— Але на ньому можна слухати музику! — радісно вигукнула Ірина.

І я зрозумів, що вдале життя — це коли до повного щастя тобі не вистачає лише доброї музики.

Зараз ви читаєте новину «Альтернатива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі