вівторок, 13 травня 2014 11:03

Жителів Донбасу кличуть на відпочинок в Західній Україні безкоштовно
6

Резидентів Донецької та Луганської областей, а також автономної республіки Крим запрошують до безкоштовної участі в турах Західною Україною. Відповідну акції безстроково оголосив туроператор "Турклуб Тернопіль". Фірма організовує рафтинг гірськими ріками Карпат, походи в гори, сплави Дністром.

"Акція стартувала ще в березні. Коли в Криму почалися заворушення, і в деяких новинах про Західну Україну почали говорити як про небезпечне місце повне страшних бандерівців і фашистів правого сектора. Навіть одна колишня клієнтка зі сходу написала листом, що боїться знову до нас їхати – бо тут, мовляв, небезпечно", - розповідає керівник відділу активного відпочинку Турклубу Олександр Рибаков.

Інформацію про акцію поширювали через соціальні мережі та через вже існуючу базу контактів.

"За час акції безкоштовно обслужили 20 чоловік. Переважно, приїжджають ті, які не накручені страшилками про фашизм. Правда було пару туристів, яких родичі не хотіли відпускати на Західну Україну. Під кінець відпочинку, щоправда, ті ж родичі вже дзвонили їм і казали, щоб вони довше тут побули – бо тут безпечніше і спокійніше ніж на Донбасі",- каже Рибаков.

На середину Червня туристи запланували безкоштовний сплав для бідних дітей з Алчевська.

"До нас написав представник Алчевського центру соціальних служб для молоді Сергій Зуєв. Попросив прийняти безкоштовно 10-15 дітей. Попередніх туристів ми обслуговували безкоштовно, додаючи їх до вже сформованих платних групи. Але ж з дітьми так не вийде. Вирішили організовувати окремий сплав. Зараз збираємо гроші, аби оплатити транспорт, харчування і роботу інструкторів на п'ять днів. З потрібних семи тисяч п'ять вже назбирали. Спонсорами стали наші ж клієнти. Якщо до дати сплаву буде більше грошей, зможемо взяти більше дітей", - розповідає Олександр Рибаков.

Керівники і працівники Турклубу були активними учасниками Самооборони Євромайдану в Києві. Кажуть, що через події в Україні зимовий туристичний сезон був провальним.

"На весняний рафтинг попит туристів також нижчий аніж завжди. Напів-воєнний стан і стрибки курсу дають в знаки. Щоправда на походи в Карпати, навпаки, набираються великі групи. Можливо це пов'язане з тим, що українці перестали їздити в гори Криму", - каже експерт.

Зараз ви читаєте новину «Жителів Донбасу кличуть на відпочинок в Західній Україні безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі