субота, 11 травня 2019 03:28

За вхід на фестиваль розраховуватимуться пластиковими кришечками

За вхід на фестиваль розраховуватимуться пластиковими кришечками
На "Святі Неба" привернуть увагу до екологічних проблем. Фото:galka.if.ua

У селах Одаїв та Ісаків Тлумацького району Івано-Франківської області 11 травня розпочнеться "Свято Неба".

На подію можна буде потрапити за три кришки від ПЕТ-пляшок - про це повідомив співорганізатор "Свята Неба" Михайло Ковтун у групі "Тлумаччина туристична" в Facebook.

"Ми вирішили зробити платний вхід на територію Свята Неба – 3 пластикові кришечки від ПЕТ-пляшок. Зібрані на Святі кришечки не потраплять в навколишнє середовище, а будуть передані на переробку й, можливо, комусь це допоможе. На це ми сподіваємося", – написав Ковтун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хедлайнер фестивалю Atlas Weekend викликав у мережі обурення

Він зауважив, що на "Святі Неба" привернуть увагу до екологічних проблем. Зокрема , проблеми засмічення лісів та річок, спалювання сухої трави та листя, сортування сміття, будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС та інших.

У програмі заходу – змагання з авіамоделювання та ракетомоделювання, парапланерного та дельтапланерного спорту, конкурс на дальність польоту паперового літачка для всіх охочих, польоти на парапланах з інструкторами та інше. У випадку погіршення погодних умов організатори планують провести "Свято Неба" на дельтадромі, що в селі Ісаків, і обіцяють не змінювати програму.

А у неділю гості "Свята Неба" зможуть посмакувати виробами Асоціації виноградарів Прикарпаття та смачними стравами приготовленими на вогні.

Унікальним подарунком для жителів Івано-Франківська стала скульптура у повітрі, яку ковалі почали виготовляти ще у 2018 році. Ковану композицію "Мої птахи" встановили у середмісті.

Зараз ви читаєте новину «За вхід на фестиваль розраховуватимуться пластиковими кришечками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі