пʼятниця, 03 березня 2023 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

За ґрати загримів російський льотчик, який бомбардував Харків і область

За ґрати загримів російський льотчик, який бомбардував Харків і область
Харківська телевежа, яку бомбардував пілот РФ у березні 2022 року. Фото: Офіс генпрокурора

Російського льотчика, якого обвинувачували у бомбардуванні цивільних об'єктів Харківщини, ув'язнять на 12 років.

Пілота збройних сил РФ визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни, повідомила Служба безпеки України у Facebook 3 березня.

Зловмисником є заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу ЗС РФ.

"6 березня минулого року на бойовому літаку він перетнув державний кордон України і здійснив бомбардування радіотелевізійної станції у Харкові. Застосував вісім авіаційних бомб ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму ліквідували російського топльотчика

Самого льотчика вдалося збити після скидання ним бомб. Після катапультування та приземлення окупанта затримали.

"В суді прокурори довели, що засуджений у березні 2022 року отримав бойовий наказ про бомбардування цивільних об'єктів на території Харкова та області. Йому надали координати цілі – радіотелевізійної передавальної станції "Харків", – йдеться у повідомленні пресслужби Офіса генпрокурора.

Внаслідок авіабомбардування телевежа отримала пошкодження.

2 березня ворог смертельно атакував з артилерії та мінометів Харківщину. Постраждали прикордонні населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області.

Унаслідок ракетного удару по Куп'янську із ЗРК С-300 зруйновані адміністративна будівля та заклад охорони здоров'я, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зараз ви читаєте новину «За ґрати загримів російський льотчик, який бомбардував Харків і область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі