середа, 17 грудня 2014 19:42

В'їзд до Криму може стати платним

Уряд анексованого Криму планує впровадити обов'язковий збір за перетин кордонів півострова. Причиною таких нововведень стала відмова "Укрзалізниці" сплачувати за проходження потягів по території АРК. Таким чином Російська Федерація планує компенсувати завдані збитки. Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо з власних джерел. Наразі точна вартість проїзду у Крим ще не затверджена. Припускають, що мова може йти про 800 рублів (215 гривень) з однієї особи.

"Рішення по цьому уже прийнято. Воно зафіксоване у протоколі, термін виконання якого - 1 грудня. Однак жодних розпоряджень з цього приводу поки що не надходило", - розповів голова кримської залізниці Андрій Каракулькін.

Нещодавно "Укрзалізниця" заявила про те, що залізничні шляхи України, у тому числі й АРК, знаходяться у її власності. За словами підприємства, вони ніколи не платили і збираються платити самим собі за користування інфраструктурою. Станом на грудень між Україною та півостровом курсують 12 поїздів з інтервалом руху в один день.

Зараз ви читаєте новину «В'їзд до Криму може стати платним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі