пʼятниця, 15 квітня 2022 20:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається імітувати вибори на тимчасово захоплених територіях - Генштаб

Ворог намагається імітувати вибори на тимчасово захоплених територіях - Генштаб
Протягом 15 квітня на всіх напрямках обстановка не змінилася. Фото: Генштаб ЗСУ

На 51-у добу нападу Росії на Україну російський агресор намагається імітувати вибори в певних українських містах і селах. Також ворог призначає місцевих мешканців, які з ним співпрацюють, в "органи місцевого самоврядування".

Росіяни на тимчасово захоплених територіях викрадають або, погрожуючи фізичною розправою, забирають автівки та одяг у місцевих. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

"Російські окупанти для придушення супротиву українців проводять фільтраційні заходи й шукають осіб, які мали стосунок до військової служби. У тимчасово зайнятих ворогом районах Луганської області фіксують використання будівель і прилеглих територій загальноосвітніх закладів для облаштування додаткових польових госпіталів, місць розміщення озброєння, боєприпасів і військової техніки", - ідеться в повідомленні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перетворили Маріуполь на ГУЛАГ - мерія

Також звітують, що 15 квітня на всіх напрямках ситуація не змінилася. Російські окупанти не припиняють завдавати ракетних ударів по об'єктах промислової та цивільної інфраструктури на території України. Також намагаються наступати на окремих напрямках.

"Продовжуються авіаційні удари по Маріуполю. Триває часткова блокада Харкова. На Донецькому напрямку противник намагався штурмувати Мар'їнку успіху не мав", - додають у Генштабі.

Російські війська обстріляли Харків. Загинули семеро людей, серед них 7-місячна дитина. 34 людини поранені, троє з них діти. Постраждалим зараз надають невідкладну медичну допомогу. Керівник області Олег Синєгубов закликав громадян не виходити на вулицю без нагальної потреби.

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається імітувати вибори на тимчасово захоплених територіях - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі