понеділок, 13 липня 2015 14:59

У Львові попрощалися з народним художником України Євгеном Безніском
13

Фото: Ярослав ТИМЧИШИН

13 липня у Львові хоронили відомого Українського художника Євгена Безніска. Він помер у віці 77 років.

У храмі Блаженного Климентія Шептицького зібралася родина, друзі і всі, хто був знайомий з митцем за життя. Поховали художника на Личаківському кладовищі на полі №33, поряд з могилою його дружини Бриж Теодозії Марківни.

Безніско Євген Іванович народився 19 жовтня 1937 року в містечку Кагарлик, нині місто Київської області.. Майже 40 років працював над гравюрами та рисунками на металі за мотивами творів Івана Франка: поеми "Мойсей", "Смерть Каїна", "Панські жарти", "Каменярі", Лесі Українки: драми "Лісова пісня", "Вавилонський полон", "В катакомбах", та Василя Стефаника.

Автор зробив 19 персональних виставок. Неодноразово брав участь у виставках в Україні та закордоном. Його роботи зберігаються в музеях США, Аргентини, Канади, Франції.

У 1989 -му став Заслуженим художником України.

У 2013-му отримав нагороду Народного художника України - за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.

Зараз ви читаєте новину «У Львові попрощалися з народним художником України Євгеном Безніском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі