пʼятниця, 01 липня 2022 02:50

У Львові збудують сучасну школу мистецтв спільно з урядом Польщі

У Львові збудують сучасну школу мистецтв спільно з урядом Польщі
У Львові збудують сучасну школу мистецтв. Фото – ЛМР

У Львові збудують сучасну школу мистецтв на вулиці Личаківській.

До проєкту долучиться уряд Польщі. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Таку допомогу пообіцяв надати місту віцепрем'єр-міністр, міністр культури та національної спадщини Республіки Польща Пйотр Гліньскі під час свого візиту.

"Багато хто може сказати, що зараз у нас є багато важливіших речей за культуру. Але я завжди наголошую: культура не може чекати. Приклад ставлення Польщі до культури та історичної спадщини – фантастичний", – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житло для переселенців: які є альтернативи, окрім контейнерних містечок

Сучасна мистецька школа має стати новим культурних центром для всього міста.

План її будівництва напрацьовувалося силами міського управління архітектури і урбаністики, управління культури, управління охорони історичного середовища спільно з директорами, вчителями і учнями творчих шкіл.

У Львові цього року конкурс проєктів громадського бюджету не відбудеться. Переможці 2021 року, які мали отримати виплати 2022-го, грошей поки не отримають. Це здебільшого проєкти будівництва, ремонту й благоустрою вулиць, громадських просторів і творчих закладів. Про рішення йдеться в проєкті ухвали Львівської міської ради, опублікованому на Інформаційному порталі депутатів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові збудують сучасну школу мистецтв спільно з урядом Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі