вівторок, 15 травня 2018 03:28

Виставу "9 коханок кавалера Дорна" зіграли особливі актори

Виставу "9 коханок кавалера Дорна" зіграли особливі актори
Актори польського театру "Euforion" ‒ люди із різними психічними захворюваннями. Фото:videocdnl.luxnet.ua

У Львові у межах Міжнародного фестивалю особливих театрів "Шлях" гастролював театр із Вроцлава "Euforion".

Колектив привіз пікантну постановку 16+ "9 коханок кавалера Дорна", - пише ZAXID.NET

На лікарняному ліжку сидить Дорн, який має гостру потребу у коханні, і з гумором згадує свої походеньки із 9 жінками. Текст написав Корнелій Макушинський, який народився у Стрию на Львівщині і перед І світовою війною мешкав у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили виставу за участю Сергія Бабкіна

Актори польського театру "Euforion" ‒ люди із різними психічними захворюваннями. Режисер працює з ними так, щоб їхні вади на сцені стали плюсами і особливістю. А ще налаштовує сприймати хвороби з гумором.

"Ми зосереджуємося на тому, щоб говорити про наші вади з почуттям гумору. Щоб це не була велика трагедія, а було вже після трагедії. Це як світ після війни, якщо вже хворіємо, то що зробити, щоб з цим шаленством жити. Тому для нас дуже добрим виявився текст Корнелія Макушинського "9 коханок кавалера Дорна", ‒ розповідає художня керівниця театру "Euforion" Анна Єндричка-Гамера.

Театральний вишкіл має лікувальний ефект для особливих акторів.

На фестивалі "Шлях", який відбувався цими вихідними, влаштовували і тренінги. А щодня після вистав критики мали обговорення і давали свою оцінку постановкам. Цьогорічний фестиваль "Шлях" інклюзивний, зібрав не лише особливі театри, а й звичайні.

"Географія в нас цього року була дуже широка, окрім Львова і Львівської області, у нас брали участь колективи із Києва, Горішніх Плавнів, також до нас приїхали два театри з Польщі, один з Білорусі і один з Литви", ‒ розповідає Анастасія Сімака, координаторка фестивалю.

У Львові відбулась прем'єра відвертого перформансу "Диплом" про сучасну освіту. Незалежний театральний діяч Сашко Брама показав документальне дійство про сучасну освіту, де хороші оцінки купуються не тільки за гроші, а й за тіло.

Зараз ви читаєте новину «Виставу "9 коханок кавалера Дорна" зіграли особливі актори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі