пʼятниця, 16 січня 2015 13:32

Вінницькі активісти подарували щура головному прокуророві
3

Фото: Вероніка Малюта

16 січня біля Вінницької обласної прокуратури зібралися близько 30 місцевих активістів з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності всіх депутатів, що голосували за "драконські закони" минулого року. Зокрема така вимога стосувалася п'яти вінницьких нардепів, а саме - Григорія Калетника, Ірогя Калетника, Оксани Калетник, Віктора Жеребнюка та Володимира Продивуса.

"Минулого року на фінансування прокуратури з бюджету було виділено 3 мільярда гривень, цьогоріч - понад 4 мільярда. За що їм платити такі гроші, якщо вони бездіють? 16 січня прийняли закони, які спричинили подальшу екскалацію конфлікту, призвели до загибелі мирних українців. Їх вбивці залишилися на волі. Пройшов уже рік, а прокуратура нічого не розслідувала, аргументуючи це тим, що не можливо встановити домашні адреси проживання цих чиновників та отримати відеозапис голосування за диктаторські закони. Просимо негайно надати інформацію з даного слідства", - заявила активістка Таїса Гайда.

Мітингувальники підписали офіційне звернення до голови обласної прокуратури з вимогою негайно розпочати розслідування та покарати винних. Передати документ чиновникові особисто їм не вдалося. Зустрівся з активістами перший заступник Анатолій Максимюк. Представниця "Народного майдану Вінниччини" Юлія Піскунова презентувала від усіх активістів символічний подарунок - декоративного щура на кличку Сявка. Вона порівняла з гризуном усіх посадовців, які ховаються від проблем народу.

"Колективне звернення зареєстроване та буде розглянуте протягом трьох днів. Звичайно, ця справа - компетенція Генпрокуратури. Але я думаю, що у триденний термін ми встигнемо передати її та надіслами вам відповідь. Ви помиляєтеся, коли говорите, що прокуратура бездіє. Сьогодні на Вінниччині три вбивства. Саме у звязку з цим головний прокурор перебуває у відрядженні. Через ваш подарунок, напевно, доведеться створити живий куточок", - зазначив Максимюк.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі активісти подарували щура головному прокуророві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі