понеділок, 26 червня 2017 16:35

Віковий храм перетворили на сучасний клуб

Віковий храм перетворили на сучасний клуб
Будівля кардинально змінилася за 9 місяців. Фото: facebook.com/mabinfo

Свято-Ільїнську церкву в селі Жабки Лохвицького району на Полтавщині обшили металевим профнастилом. Столичний архітектор Іван Биков вважає такі дії вандалізмом.

Храм був збудований 1903 року. В 30-х роках минулого століття тут облаштували сільський клуб. З того часу призначення будівлі не змінювали.

"Замість того, щоб відновити служби у храмі, місцева влада провела ремонт будинку культури і обшила дерев'яний храм металевим профнастилом", - написав Іван Биков на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли давні релігійні тексти на кам'яних пластинах

Архітектор звинувачує сільського голову Сергія Максютенкв у вандалізмі.

"Тепер 114-літній храм, один із 4 наявних історичних храмів Лохвиччини, точно нагадає звичайний сільський будинок культури", - зазначив Биков.

У Полтаві пройшла акція протесту проти незаконної забудови архітектурної пам'ятки Будинку дворянського зібрання. Активісти вимагали припинити будівництво кафе. Розірвали плівку, що огорожувала майданчик, закидали камінням вхід на нульовий поверх та обв'язали територію колючим дротом.

Зараз ви читаєте новину «Віковий храм перетворили на сучасний клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі