пʼятниця, 27 жовтня 2017 04:15

Відкрили унікальну бібліотеку на колесах

  На Вінниччині відкрили перший букмобіль. Фото: vlasno.info
На Вінниччині відкрили перший букмобіль. Фото: vlasno.info

На Вінниччині, в селі Зарванці відкрили перший в області "букмобіль". Мікроавтобус облаштували під читальну залу з полицями книг, газет та журналів.

"У Вінницькому районі протягом останніх 15 років закрили 14 бібліотек. Дорослі та діти залишилися без книг. Ідея виникла три роки тому, але втілювати її в життя вдалося рік тому, коли з'явився транспорт", - розповідає директорка централізованої бібліотечної системи Тетяна Мазур.

За словами директорки, наразі у 14 селах Вінницького району немає стаціонарних бібліотек. В першу чергу букмобілі будуть їздити саме туди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбудеться найбільший фестиваль саксофонної музики

Пересувна бібліотека вміщує більше чотирьохсот примірників книг, періодичних видань. Також обладнана ноутбуком з безкоштовним інтернетом, принтером та сканером.

У букмобілі читачів записуватимуть у формуляри, як і в звичайній бібліотеці. Відвідувачам роздаватимуть пам'ятки із запланованими заходами. Також на замовлення для читачів доставлятимуть книги та іншу періодику.

У бібліотеки на колесах п'ятиденний робочий графік за яким вона щодня відвідуватиме два села, розташованих неподалік один від одного.

Револьвер віком 150 років знайшли у бібліотеці Національного університету "Києво-Могилянської академія". Пістолет лежав за вмонтованими книжковими шафами.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили унікальну бібліотеку на колесах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі