вівторок, 22 серпня 2017 04:15

Відкопали німецький сейф з 3 кодовими замками часів німецької окупації
4

У Вінниці з-під землі дістали німецький сейф часів Другої світової війни
Фото: depo.ua
У Вінниці з-під землі дістали німецький сейф часів Другої світової війни
У Вінниці з-під землі дістали німецький сейф часів Другої світової війни
У Вінниці з-під землі дістали німецький сейф часів Другої світової війни

У Вінниці з-під землі дістали сейф часів Другої світової війни.

Його помітили випадково у котловані, коли комунальники ремонтували тепломережу, пише Vежа.

Це може бути підвальне приміщення. Колись на цьому місці знаходився житловий будинок. Сейф може тут знаходитися від 19 сторіччя. Що у ньому, навіть поки не будемо припускати. Необхідно дослідити", – повідомила виданню Ольга Грабовська завідувач сектору археології Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Сейф німецький і має 3 кодових замки. На ньому - написи німецькою. Сам ящик виготовлено із вогнетривкої сталі, повідомляє vinnitsaok.

Знахідку відвезли до краєзнавчого музею. Його вага 500 кг. За словами завідувача сектору охорони культурної спадщини Управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Михайла Потупчика, сьогодні, 22 серпня, його почистять і спробують відчинити.

Знайдений німецький сейф активізував археологів. Вони почали нові розкопки, пише Депо.Вінниця.

Уже знайдено чергові предмети старовини. Це керамічна плитка із Зіркою Давида і срібні німецькі монети. Наразі на місці працює екскаватор, археологи досліджують знахідку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час ремонту музею випадково розкопали камін 19 століття

У центрі Вінниці під час облаштування скверу "Ліверпуль", де постане легендарна британська четвірка гурт The Beatles, будівельники наштовхнулися на підземні ходи.

Виявили, що руїни підвального поверху будинку 1910 року, де розташовувався меблевий магазин, торгові ряди та лавки Янкеля Співака. Будинок цей було зруйновано під час ІІ світової війни під час бою у березні 1944-го.

Зараз ви читаєте новину «Відкопали німецький сейф з 3 кодовими замками часів німецької окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі