вівторок, 08 грудня 2015 19:04

У Вінниці колишні бійці АТО відкривають власний бізнес

У Вінниці колишні бійці АТО відкривають власний бізнес

У Вінниці почали перекваліфіковувати колишніх бійців АТО. Чоловіки перенавчаються на робітничі спеціальності та відкривають власний бізнес. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла виконуюча обов'язки директора обласного Центру зайнятості Світлана Аляб'єва.

"По вінницькій області 153 особи хочуть перевчатися. Ми пропонуємо їм широкий спектр вибору робітничих професій. Переважно хлопці бажають отримати водійські права чи відкрити додаткову категорію. Є люди які вже їх отримали, й націлені на працевлаштування. До нас звернувся боєць, який хотів відкрити власну службу таксі ".

Роботодавці бояться брати на роботу військових, оскільки думають, що не зможуть дати їм ради.

"30 відсотків військових, що повернулись після воєнних дій, мають дуже важкий, стресовий стан. Їм необхідно пройти хоча б півроку реабілітації перед тим як влаштовуватись на роботу. Але проблемним є те, що вони дуже гостро реагують на бажання психологів допомогти. Погано розмежовують поняття "психолог" та "психіатр". В той час роботодавці бояться брати їх на роботу через їх надмірну імпульсивність та нетерплячість ", - каже психолог Марта Ковальова.

Центр зайнятості працевлаштував 94 колишніх бійця. Ще 42 отримали одноразову допомогу і відкрили власну справу.

"На сьогодні нами працевлаштовано 10 % демобілізованих військових, - каже Світлана Аляб'єва. - Солдатам із зони АТО важко працевлаштуватись. Оскільки більша частина з них націлені працювати на роботі із зарплатою не менше 3000 гривень. Відсоток роботодавців які пропонують таку зарплату на сьогоднішній час дуже малий".

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці колишні бійці АТО відкривають власний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі