субота, 24 березня 2018 07:10

В Полтаві розповіли про страхи перших біженців із Криму

В Полтаві розповіли про страхи перших біженців із Криму
18 кримський сімей прийняла Полтавщина станом на 24 березня 2014-го. Фото: Укрінформ

18 кримських сімей переїхали на Полтавщину. Це одні з перших біженців, які втекли з окупованого півострова.

Такі дані 24 березня 2014-го року дав інформаційний центр "Майдан".

"Люди залякані, не завжди в адекватному стані. Перше питання, коли до нас телефонують: "А у вас безпечно?. Думають, що в нас по місту ходять бородаті бандерівці із автоматами через плече. Кримчани там знаходяться під інформаційним гнітом, думають, що ми тут вимагаємо гроші чи ще щось. Ми приймаємо, забезпечуємо житлом. Це робота державних служб, але доки вони "розкачуються", працюємо ми цілодобово протягом семи днів", — розповіла "Полтавщині" Юліана Бондаренко, координатор по роботі з біженцями з Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Затиснули пакет, повітря скінчилося, я став задихатися" - кримський анархіст розповів про знущання російських силовиків

Наприкінці березня 800 полтавців заявили про готовність прийняти переселенців.

На кінець червня 2017 кількість переселенців із Криму та Донбасу становила 1 млн. 585 тис. З 2014 по 2016 роки активісти зафіксували в Криму 43 викрадення людини, 36 з них - російськими силовиками. 17 осіб звільнили після полону і тортур, 6 знайшли мертвими, 2 засудили російські суди, 18 зникли безвісти.

У Дніпрі вчительку однієї зі шкіл Галину Бульгу звинувачують в цькуванні п'ятикласника Сергія Іванова. За однією з версій, причиною є те, що сім'я школяра – переселенці з Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «В Полтаві розповіли про страхи перших біженців із Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі