понеділок, 05 травня 2014 16:41

В Криму почало діяти російське кримінальне право

В Криму почало діяти російське кримінальне право
Фото: er.ru

Президент РФ Володимир Путін підписав закон про застосування Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів РФ на територіях Криму і Севастополя.

Встановлюється, що злочинність і караність діянь, вчинених на територіях Криму і Севастополя до 18 березня 2014 року, а також інші кримінально-правові наслідки цих діянь визначаються відповідно до норм кримінального законодавства РФ. Тобто всі злочинні діяння, вчинені до вказаної дати в Криму і Севастополі, повинні бути перекваліфіковані відповідно до законодавства РФ.

Якщо КК РФ передбачає м'якше покарання, або іншим чином може поліпшити становище засудженого, за його клопотанням чи поданням прокурора, установи або органу, що виконує покарання, судове рішення приводиться у відповідність до законодавства РФ.

Передбачається забезпечення права обвинуваченого та інших учасників кримінального судочинства на ознайомлення з усіма матеріалами кримінальної справи. Планується, що суд присяжних в Криму буде введено з 1 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «В Криму почало діяти російське кримінальне право». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі