понеділок, 16 квітня 2018 13:00

В харківському ВНЗ "легалізовували" іноземців

В харківському ВНЗ "легалізовували" іноземців
Харківський ВНЗ легалізовував мігрантів. Скріншот

В Харкові викрили схему незаконної легалізації іноземців. Зараховували на навчання в один з приватних ВНЗ, аби мігранти отримали посвідку на проживання в Україні.

Правоохоронці викрили незаконні дії в приватному харківському виші. Легалізовували мігрантів через зарахування їх нібито на навчання. Повідомляється в сюжеті ТСН.

Співробітниця навчального закладу за гроші оформлювала в інститут іноземців, які фактично не навчалися, але завдяки цьому могли отримати посвідку на проживання в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'янин обікрав монастир на Закарпатті

За інформацією поліції, схема діяла більш 15 років. Легалізовано за цей час кілька сотень іноземців. Фіктивне навчання в цьому виші давало право мігрантам з Ірану, В'єтнаму, Сирії, Нігерії та Китаю отримувати посвідку на проживання.

Підозру оголошено завідувачеві відділення по роботі з іноземними студентами. Не виключено, що є спільники.

У Нацполіціі розповіли, що деякі "студенти" під час допиту навіть не змогли повідомити, де знаходиться ВНЗ, в якому вони навчаються.

Зараз ви читаєте новину «В харківському ВНЗ "легалізовували" іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі