четвер, 07 квітня 2022 21:09

Південні області відключають російські телеканали

Південні області відключають російські телеканали
Голова Одеської ОВА Максим Марченко заявив, що на Одещині заборонять і відключать від ефіру російські пропагандистські канали. Фото: facebook.com/oda.odesa

На півдні України відключать від ефіру російські канали, які транслюють супутники.

Про це заявив голова Одеської ОВА Максим Марченко у відеозверненні в Telegram.

"Ми не допустимо ворожої пропаганди та роботи ворожої розвідки на Одещині", - наголосив він.

Також повідомив, що кораблі під російським прапором, які зараз перебувають на судноремонтному заводі Ізмаїла, конфіскують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три українські телеканали вимкнули в цифровій мережі Т2

"Незабаром Кабмін ухвалить рішення про примусове вилучення цих кораблів на користь України", - додав керівник області.

Станом на 28 березня 30 країн Європи повністю або частково позбулися російської пропаганди. Також європейські регулятори демонструють підтримку Україні.

У Румунії кабельні компанії можуть, не вимагаючи угод від правовласників, ретранслювати телеканали "Рада" й "Еспресо". Регулятор Великої Британії відкликав ліцензії RT. Українським мовникам запропонували транслювати свої програми в ефірі країни на базі британських платформ. Німецькі телеканали RTL і Ntv невдовзі запускають програму новин українською мовою. У Празі розпочалося мовлення "Радіо Україна". Воно орієнтоване на біженців.

У Польщі заборонили російські канали, замість них транслюють українські. Найбільший польський радіомовник RMF Group створив україномовне радіо. Російські пропагандистські канали видалили з кабельного телебачення та інших платформ у фламандській громаді Бельгії. RT і Sputnik не мають ліцензії в Нідерландах. Регулятор із питань медіа країни виступив проти кремлівських ЗМІ. У Греції заборонили трансляцію російських каналів і заблокували доступ до російських інтернет-медіа.

Зараз ви читаєте новину «Південні області відключають російські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі